Förbigå menyn

Roadtrip i nya uppfriskande vindar

Full tank, navigatorn inställd på Vasa och en roadtrip i nya uppfriskande vindar kan börja. En roadtrip är ett utmärkt sätt att semestra och en bilsemester till Vasaregionen överraskar även en erfaren turist med sitt  omfattande utbud och sin lättillgänglighet. Vasa stad är fylld med  kultur, aktiviteter, mysiga restauranger, caféer samt hotell som bjuder in till att trivas. Vi kan nästan garantera att du också får uppleva de nya vindarna helt fysiskt, åtminstone om du styr din tur ut i naturen invid havet.

Vad då nya uppfriskande vindar? Berätta mera!

  • Kör så långt vägen går och du kan nästan känna att havsvinden blåser ända från Sverige! Finlands västligaste punkt, som kan nås via bilväg, finns i Söderudden på öarna utanför Vasa. Dit är vindens väg från Sverige lika lång som därifrån till Vasa. Beundra samtidigt Kvarkens skärgårds karga, vackra landskap, som är en del av Unescos världsarv.
  • Då du sitter skönt tillbaka lutad på teatern är det lätt att drömma sig bort, och det kan nästan kännas som om du befinner sig i en annan verklighet. Glöm din egen vardag och låt dig dras med av kulturens underhållande vindar.
  • Idrott piggar upp både kropp och själ under friska höst- och vinterdagar. Spring ikapp med vinden på joggingrundan, nå nya höjder på klätterväggen eller pröva på en ny idrottsgren. Vasaregionen erbjuder alternativ för den aktive semestraren, oberoende av ålder och intresse.
  • De stämningsfulla mörka kvällarna lockar till att njuta av delikata smakupplevelser. Vasas restaurangkvarter och Fiskstrandens kulinariska vindar för tankarna till resmål utomlands. Bland det mångsidiga utbudet finns det något för alla smaker.
Museossa

Kultur i Vasaregionen

Vasa är Kulturstaden med stort K. Hur märker man det? Jo, på dess mångsidiga och höklassiga utbud.

Kultur
Saltkaretin näkötorni ja harmaa venevaja Bodbackin vanhasta satamasta katsottuna ruskan aikaan.

Upplev Kvarken

Kvarkens skärgård är Finlands enda naturarv på UNESCO:s världsarvslista.

Världsarvsskärgården
Kulttuuriluotsi Vaasan kaupunginteatteri

Mat, dryck och nöje

Det är en njutning att njuta av god mat i Vasaregionen. I de många högklassiga restaurangerna kan du uppleva hur närproducerade råvaror formas till de senaste mattrenderna. Smaklig måltid!

Smaka på Vasaregionen

Övernatta i Vasaregionen

I Vasaregionen kan du övernatta på många olika sätt: vid havsstranden i ett glashus, i en välutrustad stuga eller på ett trivsamt hotell med mjuka, rendoftande lakan.

Boende