Förbigå menyn

Roadtrip i nya uppfriskande vindar – Äventyrarens Vasa

Äventyrarna åker ut för att fylla på sin värld av upplevelser via de mål som samlats under roadtrip nummer 4. Kanske du hittar nya vindar i skärgårdsnaturens förunderliga värld eller bekantar dig med lokala smakupplevelser. I varje fall finns de bästa minnena garanterat längs rutten som ger dig en möjlighet att pröva på något utanför din trygghetszon.

Vaasan ja lähialueidin kartta, johon merkitty numeroilla eri aktiviteetti paikat

1. Bo enligt din egen stil

Vasas rika hotellutbud ger många möjligheter. Förutom i centrum kan du bo till exempel på hotell Vallonia som ligger i grannkommunen Korsholm. Vårt nyaste hotelltillskott är det ekologiska stadshotellet GreenStar Hotel. Det finns även naturnära stugboende året runt! Bekanta dig med stugutbudet

2. Klättra, bowla eller spela frisbeegolf

Söker du något att göra i Vasa? Möjligheterna är många: I motionscentret Wasa Up kan du pröva på klättring, OCR-hinderbana, yoga och pilates. Glow bowling på Cinema Bowling är roligt i väder som väder. Frisbeegolf är populärt även i Vasa och kan utövas alldeles nära centrum på Arboretum banan i parken Rytilaakso.

Läs även: Andra utomhusidrottsplatser

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Wasa Up (@wasaupvaasa) jakama julkaisu

3. Replot och världsarvsområdets pärlor

Natur, skärgårdskultur, nöjen och medelpunkten för allt: havet. Finlands längsta bro leder till Världsarvsporten, där du får intressant information om världsarvets natur, historia och tjänster.  Från Saltkarets utkikstorn breder en magnifik utsikt över regionens unika natur ut sig. Gå en tur längs naturstigarna i området eller gör en längre vandring, grilla korv vid lägerelden och kom ihåg att lämna en hälsning i tornets gästbok. På vägen till eller från Saltkaret, lönar det sig att stanna till vid Kvarken Brewerys Gastropub och att äta en pizza.

Läs även: Finlands enda världsnaturarv lockar till äventyr

4. Kalle’s Inn, Klobbskat

Att övernatta i ett glashus är en exotisk upplevelse. Från sängen kan man beundra stjärnhimmeln och med god tur även norrsken. Den mörka årstidens skärgårdsnatur kombinerat med uppfriskande vindar är en mäktig upplevelse som man kan begrunda i lugn och ro till exempel på bastulaven.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön NordicMarketing GmbH (@nordicmarketing) jakama julkaisu

5. Söderfjärden /  Meteorian

Bekanta dig med slätten som uppstod genom ett meteoritnedslag ca 520 miljoner år sedan, besök Meteorian och klättra upp i fågeltornet. På hösten fungerar området som rastplats för tranor på deras flytt genom Finland och då kan man förbereda sig på en ljudlig konsert.

6. Molnträsket

Tycker du om att vandra och röra dig i naturen? Molnträskets friluftsområde erbjuder utomordentliga möjligheter till detta, året runt. Det finns även eldplatser på området.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Pauliina (@herronenpauliina) jakama julkaisu

7. Öjberget

Öjbergets natur- och joggingstigar erbjuder fantastiska omgivningar för de som vill röra på sig ute i naturen. Längs naturstigen hittar du bland annat de äldsta spåren av mänsklig aktivitet i Vasaområdet: från slutet av stenåldern för ca 4 000 år sedan. Om du vill ha lite tuffare tag då du idrottar, kan du testa din kondition i den populära motionstrappan. Då snön har fallit intar utförsåkarna Öjberget och nätverket av skidspår inbjuder till längdskidåkning.  Ta med matsäck och avnjut den i grillkåtan vid foten av berget.

8. Paintball

Ett stadskrig i en övergiven nöjespark höjer med säkerhet alla deltagares puls. På skogsbanan ger stora stenar och träd skydd. Välj plats för kampen, samla en grupp och boka antingen en lett spel eller endast utrustning.

Bekanta dig med Vaasa Paintball uthyrning

9. Vasa Elektriska Arenan och ishockeylaget Vasa Sport

Stadens nya stolthet är Vasa Elektriska Arenan. Den helt förnyade och förstorade arenan är väl värt ett besök. Även motståndarlagens supporters är varmt välkomna.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Vaasan Sport (@vaasansport) jakama julkaisu

 

Roadtrippar i Vasaregionen