Förbigå menyn

Roadtrip i nya uppfriskande vindar - Hela familjens Vasa

Roadtrip 2 lämpar sig speciellt bra för barnfamiljer och alla barnasinnade. Resmålen, som lätt kan nås med bil, är fyllda av glädje, djuriskt hålligång och naturens under, platser där det är lätt och definitivt tillåtet att ge utlopp för all den energi som samlats under bilfärden.

1. Bo på familjehotell

Särskilt lämpligt boende för familjer är Scandic Waskia alldeles intill vattenparken Tropiclandia och Original Sokos Hotel Royal Vasa i centrum samt alldeles nya GreenStar hotellet. Barnvänlig service är garanterad!

2. Vattenparken Tropiclandia 

Vattenparken Tropiclandia nära Vasa centrum bjuder på bad och lek inomhus i skön värme i alla väder. Vattenrutschbanor, bubbelpooler och vågmaskinen gör att hela familjen garanterat trivs.

Läs även: Tropiclandia – Välkommen till Paradisön!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kylpylä Tropiclandia (@kylpylatropiclandia) jakama julkaisu

3. Klättra, bowla eller spela frisbeegolf

Söker du något att göra i Vasa? Möjligheterna är många: I motionscentret Wasa Up kan du pröva på klättring, OCR-hinderbana, yoga och pilates. Glow bowling på Cinema Bowling är roligt i alla väder. Frisbeegolf är populärt även i Vasa och kan utövas alldeles nära centrum på Arboretum banan i Rytilaakso.

Läs även: Andra utomhusidrottsplatser

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Wasa Up (@wasaupvaasa) jakama julkaisu

4. Huvudbiblioteket

Vasas huvudbibliotek är en sevärdhet både från utsidan och inne. Den vackra byggnaden inrymmer förutom böcker en lugn inbjudande atmosfär och trivsamma läshörnor där man gärna stannar en stund. Café Proosa erbjuder både söta och salta smakbitar.

5. Lekplatser utomhus och inne

Barnfamiljens favoritdag går snabbt om den tillbringas med en runda till olika lekparker. I centrum av Vasa finns flera trivsamma lekområden till exempel Björkparken och Setterbergsparken. Leka kan man göra även inomhus och då passar det utmärkt med ett besök till Hop Lop inomhuslekpark.

Läs även: Vasa stads lekparker

6. Världsarvsområdets pärlor

Finlands längsta bro leder till Världsarvsporten, där du får intressant information om världsarvets natur, historia och tjänster.  Saltkaret är ett utsiktstorn där du får en bra blick över världsarvsområdets unika natur. Gör en tur längs naturstigarna i området, eller en längre vandring, grilla korv vid lägerelden och kom ihåg att lämna en hälsning i tornets gästbok. På vägen till eller från Saltkaret, lönar det sig att stanna till vid Kvarken Brewerys Gastropub för att äta en pizza.

Läs även: Finlands enda världsnaturarv lockar till äventyr

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anna Suvilaakso (@asevelikylassa) jakama julkaisu

7. Teatrar

Det mångsidiga teaterutbudet bjuder på drama, komedi och barnteater på flera språk.

8. Ruinerna i Gamla Vasa och pulkaåkning

Ruinerna i Gamla Vasa påminner oss om branden i Vasa 1852. Området kring ruinerna är en utmärkt plats att leka prinsessa och riddare eller hålla en sagostund om livet i förr i tiden. Då det finns snö på marken, är stället även en av stadens bästa pulkabackar.

Läs även: Byggnaderna i Vasa utstrålar värdigheten i att ha varit Finlands huvudstad

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Maria Ek (@mek_in_picture) jakama julkaisu

9. Edvinsstigen

En liten bit utanför centrum, finns Edvinsstigen och Edvinsstigens lekområde. Under en runda längs Edvinsstigen blir det aldrig tråkigt, då det överallt längs stigen dyker upp utomhuskonst skapad av Edvin Hevonkoski. På lekplatsen intill kan man sen bränna den sista energin, om det ännu finns i lager.

10. Ähtäri Zoo

Det finns bara 48 jättepandor utanför Kina. Två av dem finns på Ähtäri Zoo. Utöver pandorna finns det cirka 60 andra djurarter och mycket annat roligt att göra.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ähtäri Zoo (@ahtarizoo) jakama julkaisu

Roadtrippar i Vasaregionen