Förbigå menyn

Roadtrip i nya uppfriskande vindar - Livsnjutarens Vasa

Tillbringar du helst din semester stillsamt på olika ställen, njuter av långa middagar och samtal med bekanta och obekanta människor? Roadtrip 3 är lämpad för de som söker berättelser och njuter av en avslappnad stämning. Ju längre du stannar, desto djupare hinner du dyka ner i Vasaregionens unika stämning.

1. Bo bekvämt i centrum

Centrumhotellens läge med kort avstånd till alla tjänster är perfekt. Du kan lätt promenera omkring och njuta av stämningen i centrum och längs stranden. Med bil kan du åka ut för att bekanta dig med utbudet i omnejden. Charmiga Hotel Astor ligger mitt i Vasa. Hotellet är i privat ägo och högklassigt med 49 rum som alla är individuellt inredda. Vaakuna sägs vara regionens coolaste hotell – boka ett rum och ta reda på varför!

2. Shoppingupplevelser i centrum

Liisa Koski, Karisma, Säde, Loftet – Vasa är fullt av små specialaffärer, som du inte hittar på andra orter och som bidrar till att forma gatubilden till något typisk för Vasa. Köpcentren och de kända kedjornas affärer kompletterar utbudet, så vi vågar lova att ingen behöver avsluta shoppingrundan med tomma shoppingkassar. Bilen parkerar du behändigt i Torgparkeringen under torget.

3. Vasa Saluhall

Inget går upp emot stämningen i saluhallen. Sväng in på kaffe och lunch eller köp med dig något gott till picknickkorgen eller med hem som smakminne.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Susanna ⚘ (@susie_squee) jakama julkaisu

4. Restaurangkvarteren

Börja din resa genom att promenera från torget längs Hovrättsesplanaden mot stranden, du passerar hela 11 restauranger på en sträcka av cirka 150 meter. Gustav Wasa bjuder bland annat på brunch på veckosluten och på andra sidan gatan på restaurang Niska går matlagning och pizzagräddning som på Strömsö. Enligt pålitliga källor är det igen något nytt på kommande längs gatan, så håll ögon och öron öppna!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Niska Vasa (@niskavasa) jakama julkaisu

5. Fiskstranden

Fiskstranden i Vasa blomstrar på nytt och är idag en populär mötesplats för stadsborna och de som besöker staden. På strandens restauranger Hejm, Fiskdisken och Faros lönar det sig att smaka på fisk. Men utbudet är omfattande och det finns något gott att äta för var och en.

Läs även: Upplev en dag i staden till fots eller med cykel

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

6. Museitur

Kuntsi museum för modern konst, Tikanojas konsthem och Österbottens museum ligger alla på kort avstånd från varandra och från centrum. Besök alla eller välj det som passar dig bäst då du vill njuta av konst och kultur. I närheten ligger också bra restauranger så som till exempel Strampen och Bacchus.

Läs även: Vasa stads museer

7. Bock’s Corner Brewery

Det här bryggeriet har väckts till liv igen efter att ha legat i dvala i flera år. Och nu är det mer levande än någonsin! Evenemangen här lockar även långväga besökare.

8. Kyrö Distillery Company

Har du smakat på världens bästa gin för gin & tonic? På destillerirundan kan du kika in bakom kulisserna och höra de bästa historierna.

Läs även: Storkyro – Historiska strider ger upphov till nya framgångshistorier.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kyrö Distillery Home (@kyrodistilleryhome) jakama julkaisu

Undersidor