Förbigå menyn

Roadtrip i nya uppfriskande vindar - Vasas bästa

Längs roadtrippen ”Vasas bästa”, har vi samlat besöksmål som avslöjar varför vi som bor i Vasaregionen är så stolta över våra hemtrakter. Genom att besöka dessa ställen får du en bra bild av havet och den omgivande naturen, det energiska stadslivet och den passion med vilken vi vasabor utvecklar våra tjänster och vår hembygd. I regionen blåser ständigt nya uppfriskande vindar, så dessa ställen tröttnar du inte på även om du är en erfaren Vasa-besökare.

1. Bo bekvämt i centrum

Hotellen i centrum ligger utmärkt i närheten av alla tjänster. Du kan lätt promenera omkring och njuta av stämningen i centrum och längs stranden. Med bil kan du åka ut för att bekanta dig med utbudet i omnejden. Det är lätt att komma med bil till centrumhotellen, eftersom parkeringsplatserna ligger i närheten av hotellen.

2. Café upplevelser

Caféerna i centrum av Vasa är ett paradis för livsnjutare. Antalet caféer är sett till stadens storlek enormt och nivån saknar motstycke. Världens mest trendiga fenomen blir i de lokala företagarnas händer till delikatesser som smälter på tungan och trivsamma miljöer. Aveny Cafe Vaasa är ett av de nya caféerna och Sweet Vaasa är en stående favorit bland lokalinvånarna.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sweet Vaasa (@sweetvaasa) jakama julkaisu

3. Shopping upplevelser i centrum

Liisa Koski, Karisma, Säde, Loftet – Vasa är fullt av små specialaffärer, som du inte hittar någon annanstans och som bidrar till att forma gatubilden till något typisk för Vasa. Köpcentren och de kända kedjornas affärer kompletterar utbudet, så vi vågar lova att ingen behöver avsluta shoppingrundan med tomma shoppingkassar.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön ShoppingVaasa (@shoppingvaasa) jakama julkaisu

4. Kyrö Distillery Company

Har du smakat på världens bästa gin för gin & tonic? På destillerirundan kan du kika in bakom kulisserna och höra de bästa historierna.

Läs även: Storkyro – Historiska strider ger upphov till nya framgångsberättelser

5. Fiskstranden

Fiskstranden i Vasa blomstrar på nytt och är idag en populär mötesplats för stadsborna och de som besöker staden. På strandens restauranger Hejm, Fiskdisken och Faros lönar det sig att smaka på fisk. Men utbudet är omfattande och det finns något gott att äta för var och en.

Läs även: Upplev en dag i staden till fots eller med cykel

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

6. Världsarvets pärlor

Ett obligatoriskt besöksmål för alla som bor i eller besöker Vasaregionen! Natur, skärgårdskultur, nöjen och medelpunkten för allt: havet. Till ön Replot kör man över Finlands längsta bro. Utsiktstornet Saltkaret finns i Svedjehamn i Björköby. Från tornet har man en enastående utsikt över områdets unika natur, som fascinerar oberoende av årstid. Så om du vill uppleva havsvindarnas uppfriskande och energigivande effekt, skall du absolut besöka skärgårdsöarna.

7. Stadspromenader

Många byggnader i centrum utstrålar vacker arkitekturhistoria och de fantastiska kulturbesöksmålen är fyllda med spännande berättelser. Upplev staden till fots genom att gå i fotspåren av de arkitekter som utformat olika tidsepoker eller gör ett hopp in i svunna tiders kulturpersonligheters värld. Vandra i till exempel Setterbergs eller Rewells Vasa, skriv ut en broschyr och ge dig ut och upptäck Vasa till fots.

Läs även: Byggnaderna i Vasa utstrålar värdigheten i att ha varit Finlands huvudstad.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Netta Ritari (@nettaritari) jakama julkaisu

8. Teatrarna

Bland det mångsidiga och flerspråkiga teaterutbudet, hittar du drama, komedi och allt där emellan. Då du är i behov av en minisemester, är ett teaterveckoslut i Vasa ett bra alternativ för att fly vardagen.

9. Museitur

Kuntsi museum för modern konst, Tikanojas konsthem och Österbottens museum ligger alla på kort avstånd från varandra och från centrum. Besök alla eller välj det som passar dig bäst då du vill njuta av konst och kultur. I närheten ligger också bra restauranger så som till exempel Strampen och Bacchus.

Läs även: Vasa stads museer

Roadtrippar i Vasaregionen