Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Roadtrip - Vasas bästa

Längs roadtrippen Vasas bästa har vi samlat resmål som avslöjar varför vi som bor i Vasaregionen är så stolta över våra hemtrakter. Genom att besöka dessa resmål får du en bra inblick i skärgårdens upplevelser, traktens avslappnade stämning och det imponerande landskapet. Och om du stannar en längre tid eller redan är en erfaren besökare, tröttnar man inte på dessa ställen och de erbjuder alltid något nytt att se och uppleva.

1. Bo bekvämt i centrum

Hotellen i centrum ligger utmärkt i närheten av alla tjänster. Du kan promenera och njuta av stämningen i centrum och på stranden och med bil kan du åka ut för att bekanta dig med utbudet i omnejden. Det är lätt att ta bilen till hotellen i centrum, eftersom parkeringsplatserna ligger intill hotellen.

Original Sokos Hotel Vaakuna Vasa

Scandic Vaasa

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön 𝗩𝗔𝗔𝗞𝗨𝗡𝗔 𝗩𝗔𝗔𝗦𝗔 (@vaakunavaasa) jakama julkaisu

2. Strömsö

Strömsö finns på riktigt och ligger i Vasa. Vet du vad som menas med uttrycket: ”Det gick inte som på Strömsö”? Det ordnas rundturer i villan och i närmiljön finns även en badstrand.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Yle Strömsö (@ylestromso) jakama julkaisu

3. Kyrö Distillery Company

Har du smakat på världens bästa gin? På destillerirundan kan du kika in bakom kulisserna och höra de bästa historierna.

4. Fiskstranden

Fiskstranden i Vasa blomstrar på nytt och är idag en populär mötesplats för stadsborna och besökarna i staden. På strandens restauranger Hejm, Fiskdisken och Faros lönar det sig att smaka på fisk. Men utbudet är omfattande och det finns något gott att äta för var och en.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Restaurant HEJM (@restauranthejm) jakama julkaisu

5. Världsarvsområdets pärlor

Ett obligatoriskt besöksmål för alla som bor i eller besöker Vasaregionen! Natur, skärgårdskultur, nöjen och medelpunkten för allt: havet. Till den här ön kör man längst Finlands längsta bro.

5a. Replotbron

5b. Kvarken Brewery – Gastropub & Pizzeria

5c. Kvarken Brewery – bryggeri

5d. Utsiktstornet Saltkaret och Café & Restaurant Salteriet

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

6. Linds Kök

Har du någonsin ätit lunch i ett växthus? Linds Kök bjuder på smaklig mat i en växthusmiljö utan like, och på gården säljs även jordgubbar.

7. Restaurangkvarteret

Börja din resa genom att promenera från torget längs Hovrättsesplanaden mot stranden, du passerar inte mindre än11 restauranger på en sträcka av cirka 150 meter.. Många anser att Marco Polo har den bästa pizzan i Finland och Aromas bageri har officiellt utsetts till Finlands bästa. 1h+k är också värd en smakstund.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Aroma Bageri&Konditori (@aromabageri_vasa) jakama julkaisu

Roadtrips i Vasaregionen