Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Roadtrip - Äventyrarens Vasa

Äventyrarna utvidgar sin upplevelsevärld vid resmålen längs roadtrip 4. Kanske hittar du nya sidor av dig själv bland skärgårdsnaturens djup eller genom att bekanta dig med nya smakupplevelser. Oberoende finns sommarens bästa minnen garanterat längs den rutt där du vågar gå utanför din egen bekvämlighetszon.

1. Bo bekvämt i centrum

Hotellen i centrum ligger utmärkt i närheten av alla tjänster. Du kan promenera och njuta av stämningen i centrum och på stranden och med bil kan du åka ut för att bekanta dig med utbudet i omnejden. Det är lätt att ta bilen till hotellen i centrum, eftersom parkeringsplatserna ligger intill hotellen.

Original Sokos Hotel Vaakuna Vasa

Scandic Vasa

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön 𝗩𝗔𝗔𝗞𝗨𝗡𝗔 𝗩𝗔𝗔𝗦𝗔 (@vaakunavaasa) jakama julkaisu

2. Stand up paddling, Wasa up och vattentornet

Letar du efter något att göra i Vasa centrum? Det finns många möjligheter: SUP-bräden hyrs ut på Sandön, man kan pröva på klättring, OCR-hinderbana, yoga och pilates på Wasa Up-motionscentret. Det finns även klättermöjlighet på Vasa vattentorn.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Stand Up Paddle School Vaasa (@supstationvaasa) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Wasa Up (@wasaupvaasa) jakama julkaisu

3. Världsarvsområdets pärlor

Ett obligatoriskt besöksmål för alla som bor i eller besöker Vasaregionen! Natur, skärgårdskultur, nöjen och medelpunkten för allt: havet.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

4. Kalle’s Inn

Övernatta i ett glashus med hisnande vyer långt i horisonten, njut av bastuupplevelser och skärgårdens makliga stämning.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kristel – Travel Blogger (@lafilleagateaux) jakama julkaisu

5. Skärgårdsäventyr

Tiden förlorar sin betydelse under skärgårdsäventyret och brådska förstör den zen-stund som det kanske är lättare att uppnå här än någon annanstans. Ett lätt sätt att åka ut på skärgårdskryssning i Kvarken är med m/s Corina som avgår från Världsarvsporten invid Replot bro.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

6. Gamla Vasa ruiner

Gamla Vasa ruiner påminner om Vasa brand år 1852. Området är en utmärkt plats för prinsess- och riddarlekar, en somrig picknick eller berättelsestunder om livet under gångna tider.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Rakastan raunioita ja niissä kuvaamista 😍

Henkilön Anrietta Kuosku Photography (@anriettakuosku) jakama julkaisu

7. Söderfjärden / Meteorian

Bekanta dig med en slätt som formades av en meteorit för cirka 520 miljoner år sedan, besök Meteoria och klättra upp i ett fågeltorn. Och återvänd absolut på hösten då området utgör en viloplats för tranor som är på flyttresa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Johan Vall 🇸🇪 Sweden (@johanvallpix) jakama julkaisu

8. Bergö

Bergö är pärlan i Kvarken. Navigera med egen båt till gästhamnen 62°58’30”N, 021°10’21”E eller res hit med traditionell färjbåt. Även om det tar endast 10 minuter med färja från fastlandet till Bergö, är stämningen nästan som från en annan värld.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön VisitVaasa (@visitvaasa) jakama julkaisu

9. Molpes lilla bensinstation

Ett tips för en bombsäker nostalgistund. Även om bilens bränslemätare inte ännu skulle visa att bensinen håller på att ta slut, stanna på den lilla bensinstationen i Molpe. De gångna årtiondenas charm inspirerar till nya berättelser på hemvägen som av sig självt.

 

10. Ehrs Park

Grekiska statyer bjuder på en intressant upptäcktsresa till Afrodites, Zeus och Artemis världar på Grannasberget i Vörå. Den här parken överraskar även den mest vana världsresenären.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Alexandra Furu (@alexandrafuru) jakama julkaisu

11. Pukkilansaari

Pukkilansaari är Storkyros pärla mitt i Kyro älv och en kort färjresa bort. Besöket till Pukkilansaari bör förenas med ett besök på Kyrö Distillery och Napue slagfält.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Satu Salmiranta (@satusunny) jakama julkaisu

Roadtrips i Vasaregionen