Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Roadtrip - Hela familjens Vasa

Roadtrip 2 lämpar sig speciellt bra för barnfamiljer och alla barnasinnade. Resmålen som lätt kan nås med bil är fulla av glädje, djuriskt hålligång och naturens under, platser där det är lätt och definitivt tillåtet att ge utlopp för all den energi som samlats under bilfärden.

1. Logi

Särskilt lämpliga inkvarteringsställen för familjer är Scandic Waskia alldeles intill Tropiclandia och Original Sokos Hotel Royal Vasa i centrum. Barnvänlig service är garanterad!

1a. Scandic Waskia

1b. Original Sokos Hotel Royal Vasa – öppnar 7.7.

2. Tropiclandia

Vattenparken Tropiclandia nära Vasa centrum bjuder på bad och lek inomhus och utomhus i alla väder

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kylpylä Tropiclandia (@kylpylatropiclandia) jakama julkaisu

3. Zip Adventure Park

Ta in lite äventyr i livet! Gå mellan trädkronorna, utmana dig själv och njut av både spänningen och av utsikten. Passar för besökare i alla åldrar.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Zip Adventure Park (@zip_park) jakama julkaisu

4. Badstränder

Bara i Vasa centrum finns det sju badstränder på en sträcka av cirka tre kilometer, och i omnejden finns det fler. Karperö strand lite utanför Vasa passar särskilt bra för barnfamiljer och bilåkare.

5. Lekplatser

Barnfamiljernas favoritdag går åt till att besöka olika lekplatser. I Vasa centrum finns det flera trivsamma lekplatser, men Skeppsparken är många familjers särskilda favorit. Att klättra i sjörövarskeppet underhåller hela familjen.

6. Replotbron, Världsarvsporten och Berny´s

Finlands längsta bro leder ut till Världsarvsporten där du får intressant information om världsarvsobjektets natur, historia och tjänster. Restaurang Berny’s bjuder på smaklig mat i en unik havsmiljö.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Restaurang Bernys (@restaurangbernys) jakama julkaisu

7. Saltkaret och Salteriet

Saltkaret är ett utkikstorn som bjuder på milsvid utsikt över världsarvsområdet. Vandra längs naturstigarna, gör en längre vandring, grilla korv på lägerelden och kom ihåg att skriva in en hälsning i tornets gästbok. Salteriet ligger i Svedjehamn precis bredvid parkeringsplatsen. Där lönar det sig att titta in på kaffe eller lunch.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kimmo Makkonen (@kimmomakkonen) jakama julkaisu

8. Aava Kerttus besöksgård

På Aava Kerttus besöksgård bor det både traditionella och lite mer ovanliga husdjur. Barnens garanterade favoritbesöksmål!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön VisitVaasa (@visitvaasa) jakama julkaisu

9. PowerPark

I nöjesparken PowerPark har besökaren en enda uppgift: att ha det kul! Det går lätt att ha kul, eftersom bilresan från Vasa är cirka en timme och det finns rikligt med parkeringsplatser.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön PowerPark (@huvivaltio_powerpark) jakama julkaisu

10. Ähtäri Zoo

Det finns bara 48 jättepandor utanför Kina. Två av dem finns på Ähtäri Zoo. Utöver pandorna finns det cirka 60 andra djurarter och mycket annat roligt att göra.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ähtäri Zoo (@ahtarizoo) jakama julkaisu

Roadtrips i Vasaregionen