Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Roadtrip - Livsnjutarens Vasa

Tillbringar du helst din semester stillsamt på olika ställen, njuter av långa kvällsmåltider och samtalar med bekanta och obekanta människor?Roadtrip 3 är lämpad för de som söker berättelser och njuter av en avslappnad stämning. Ju längre du stannar, desto djupare får du dyka in i Vasaregionens unika stämning.

1. Boende

Charmiga Hotel Astor ligger mitt i Vasa. Hotellet är i privat ägo och högklassigt med 49 rum som alla är individuellt inredda. Enligt finländsk tradition har många rum en egen bastu (superior-rum)

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön VisitVaasa (@visitvaasa) jakama julkaisu

2. Shopping: Rewell Center och Espen

Espen är Vasas nya köpcenter, som kombinerar shopping, restauranger och kaféer med underhållstjänster, allt under ett och samma vackra tak.

Österbottens största köpcentrum Rewell Center erbjuder möjligheter till mångsidig shopping, tjänster och evenemang ihjärtat av Vasa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Espen Shopping (@espenshopping) jakama julkaisu

3. Saluhallen

Inget slår stämningen i Saluhallen. Titta in på kaffe eller lunch eller köp med dig picknickmatsäck eller souvenirer hem.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön ShoppingVaasa (@shoppingvaasa) jakama julkaisu

4. Restaurangkvarteret

Börja din resa genom att promenera från torget längs Hovrättsepslanaden mot stranden, du passerar hela 11 restauranger på en sträcka av cirka 150 meter.. Många anser att Marco Polo har den bästa pizzan i Finland och Aromas bageri har officiellt utsetts till Finlands bästa. 1h+k är också värd en smakstund.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Aroma Bageri&Konditori (@aromabageri_vasa) jakama julkaisu

5. Fiskstranden

Fiskstranden i Vasa blomstrar på nytt och är idag en populär mötesplats för stadsborna och besökarna i staden. På strandens restauranger Hejm, Fiskdisken och Faros lönar det sig att smaka på fisk. Men utbudet är omfattande och det finns något gott att äta för var och en.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Restaurant HEJM (@restauranthejm) jakama julkaisu

6. Inre hamnen

Kuntsis museum för modern konst, Inre hamnens terrass och restaurang Strampen bjuder påtidsfördriv för en hel dag. Samtidigt kan du beundra det vackra havslandskapet och njuta av strandens gemytliga stämning.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Sisäsataman Terassi | VAASA (@sisasatamanterassi) jakama julkaisu

7. Skärgårdskryssning/Jannes saloon

På sommaren lönar det sig att åka ut på havet och ta en skärgårdskryssning. M/S Tiira trafikerar från Inre hamnen och gör ett stop vid Jannes Saloon på Granskär.

 

8. Bock’s Corner

Det här bryggeriet har väckts till liv efter att ha haft paus i flera år. Och nu är det mer levande än någonsin! Evenemangen här lockar även långväga besökare.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Bock’s Corner Brewery (@bockscornerbrewery) jakama julkaisu

9. Kvarken Brewery

I Kvarken Brewery får man smaka på småbryggeriets öl i det omgivande världsarvslandskapet.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kvarken Brewery AB (@kvarkenbrewery) jakama julkaisu

10. Kyrö Distillery Company

Har du smakat på världens bästa gin? På destillerirundan kan du kika in bakom kulisserna och höra de bästa historierna.

11. Linds Kök

Har du någonsin ätit lunch i ett växthus? Linds Kök bjuder på smaklig mat i en växthusmiljö utan like, och på gården säljs även jordgubbar.

Roadtrips i Vasaregionen