Förbigå menyn

Semestertips sommaren 2021

Om du söker en trygg men mångsidig och avslappnad plats för din semester sommaren 2021, kan du klappa dig själv på axeln: du har hittat den!

Havsnära Vasa och dess lyckliga invånare gör din vistelse oförglömlig. Regionen som omger staden erbjuder aktiviteter för dig och din familj eller dina vänner, oberoende om du vill ut i skogen, till havet eller sommarstadens lugna gator. 

Vasa är en alldeles perfekt stad att upptäcka till fots, allt är nära. Med sina intressanta restauranger, äkta mångspråkiga kultur samt pittoreska butiker och trähuskvarter  erbjuder staden en internationell känsla utan att resa långt bort.

Förutom stadslivet kan du insupa kraft från havet och den närliggande naturen genom att styra kosan till världsarvsområdet och vandra längs trängselfria naturstigar. I byarna runt om i Vasaregionen döljer sig unika upplevelser, landskap och smaker, som bara måste upplevas.

Gör en djupdykning och hitta ditt semestermål för sommaren 2021!

  • Vasa förknippas starkt med dessa! Om du besöker oss för första gången eller gärna väljer de säkra korten, är det bra att börja här.

  • Om du hellre går i din egen takt längs inte så vältrampade stigar, eller om du redan många gånger besökt de mest traditionella besöksmålen, hittar du hur som helst mycket att upptäcka i Vasaregionen.

  • Vi samlade ihop de klassiska favoritbesöksmålen och nya bekantskaper i Vasaregionen, lämpliga för semesterfirare i alla åldrar.

  • De som vill ta det lugnt under semestern fyller sommardagarna med att njuta av nya smakupplevelser och kultur.

  • För vänner av konst kan vi erbjuda kost för själen i såväl modern som traditionell tappning i regionens många museer. Vid sidan om museerna kan man göra tidsresor i Vasaregionens färgstarka historia.