Förbigå menyn

Semestertips sommaren 2021: Hela familjens favoriter

Vi samlade ihop de klassiska favoritbesöksmålen och nya bekantskaper i Vasaregionen, lämpliga för semesterfirare i alla åldrar. Skulle det passa med en fartfylld dag eller tar vi det lite lugnare? Efter en dag fylld av aktiviteter smakar det gott med delikat mat och en mjuk dyna att sova gott på.

Tropiclandia

Badparken Tropiclandias kristallklara badvatten och häftiga åk har roat Vasas besökare i flera generationers tid. I Tropiclandia kan man ha roligt både inne och ute, så vattenlekarna blir lyckade i väder som väder. 

Webbsidor | Facebook | Instagram

Tiesitkö, että myös ulkovesipuiston allasvesi on lämmitettyä? 😎

Visste du, att även där ute i vattenparken är bassäng vattnet uppvärmt? 😎

Posted by Kylpylä Tropiclandia on Wednesday, July 24, 2019

Scandic Waskia

Intill Tropiclandia finns familjernas favorithotell Scandic Waskia. Från hotellet är det kort väg till att uppleva tropikens stormar – varje dag om du så vill. På Waskia är barnvänligbetjäning en garanti!

Webbsidor | Facebook

Etsitkö rauhallista, kotoisaa ja monipuolista yöpymistä? Scandic Waskialla on tarjolla kaikki mukavuudet upeissa…

Posted by VisitVaasa on Thursday, July 16, 2020

Visit Ähtäri

I Ähtäri kan man roa sig många dagar. Efter att ha provat på  padel, bowling eller golf kan man varva ner i badhuset eller i den splitternya Basturestaurangen Kiulu. Konstintresserade kan njuta av ett mångsidigt utbud av konst och museer på området. Djurparkens kronjuveler är naturligtvis hela Finlands kändispandor Lumi och Pyry.

Webbsidor | Facebook | Instagram

Joko olet käynyt uusilla Visit Ähtärin kotisivuilla?
https://visitahtari.fi/ -sivusto opastaa sinut…

Posted by Visit Ähtäri on Monday, June 1, 2020

PowerPark

I PowerPark Funland har besökaren endast en uppgift: att ha roligt! Förutom Nöjesparken har de som besöker Finlands största upplevelsepark möjlighet att underhålla sig med karting- och minigolfbanor, sagoland och hästsportcenter.

WebbsidorFacebook | Instagram

HURJA HUVILAITTEIDEN KAMPPAILU!😱 Mitkä ovat PowerParkin himotuimmat laitteet ensi kesänä?🤩☀ Kommentoi alle kumpi kuvien…

Posted by PowerPark on Sunday, March 21, 2021

Smidig shopping

Då tiden eller orken inte räcker till för en stor shoppingrunda, är ett pitstop vid ett barnvänligt shoppingcenter det som snabbast och smidigast fyller behovet.

En dag i skärgården

I Replot och Björköby finns sevärdheter och upplevelser i mängder att fylla en hel dag med.

  • På den idylliska husdjursgården Aava Kertun kotitila kan du gosa med bland annat killingar, hästar och kaniner. Österändsvägen 92, Södra Vallgrund | Avstånd från Vasa centrum 32,5 km 
  • Cafe-restaurang Salteriet bjuder på såväl varm mat som kaffe med bakelse i ett gammalt fisksalteri. Björkövägen 1011, Björköby | Avstånd från Vasa centrum 40 km 
  • Den förnyade sommarrestaurangen Arken bjuder på lokala delikatesser inspirerade av havet.  Byhamnvägen 194, Replot | Avstånd från Vasa Centrum 24 km

Husdjursgården Aava Kertun kotitilas webbsidor

Cafe-restaurant Salteriets webbsidor

Sommarrestaurang Arkens webbsidor