Förbigå menyn

Semestertips sommaren 2021: På äventyr i regionen

Om du hellre går i din egen takt längs de inte så vältrampade stigarna. eller om du redan många gånger besökt de mest traditionella besöksmålen, hittar du hur som helst mycket att upptäcka i Vasaregionen.

Meteorian

Alldeles nära Vasa på Söderfjärden finns något alldeles spektakulärt: För 520 miljoner år sedan slog en meteorit ner på jorden och skapade en flera kilometer stor krater. Platsen är i dag är en av världens bäst bevarade meteoritkratrar. Förutom det öppna landskapet kan man vid Metorian fascineras av intressanta utställningar eller studera himlakroppar från observatoriet. För fågelskådare lönar det sig att göra ett återbesök på hösten – området som även kallas tranornas paradis är nämligen i särklass den för tranorna viktigaste rastplatsen i Finland.

Webbsidor | Facebook 

Kvarkens världsarvsområde

Ett måste för såväl för vasaborna som för dem som besöker Vasaregionen! Fantastiska havsnära landskap, spår efter istiden och äkta skärgårdskultur. Under en skärgårdskryssning kan du bekanta dig med både den inre och den yttre skärgården – små paradis under vackra sommardagar.

Verkkosivut | Facebook | Instagram

Vaasan Marssi 13-15.8.2021

Om du ger dig ut på promenad med vandringsklubbens medlemmar, lär du dig samtidigt känna Vasa och dess invånare bättre! Klubbens medlemmar har i 20 års tid vandrat 10 km varje söndag. Söndagsvandringarna startar alltid från salutorget och går i olika riktningar runt om i Vasa. Anteckna gångevenemanget Vaasan Marssi i din kalender! Ordnas 13-15.8 – en chans att träffa nya människor och se fantastisk natur. Man behöver inte vara medlem för att delta i dessa vandringar.

Webbsidor | Facebook 

Kesää kohti…

Posted by Vaasan Marssi ja Kävelyklubi on Monday, April 5, 2021

GreenStar

Det nyaste tillskottet i Vasas hotellfamilj är det trevliga och bekväma GreenStar Hotel. Här övernattar du förmånligt och ekologiskt och har nära till bra transportförbindelser. I hotellets moderna inredning har det använts finskt trä och återvunnet material.

Webbsidor | Facebook | Instagram

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön GreenStarHotelVaasa (@greenstarhotelvaasa) jakama julkaisu

Visit Vasas sommar buss

Åk på en dagstur till regionens mest intressanta besöksmål med sommarbussen! Med bussen reser du smidigt och miljövänligt med hela familjen, och ingen behöver fundera på parkering eller kartläsning.

 

Semestertips sommaren 2021