Förbigå menyn

Semestertips sommaren 2021: Upplevelser för alla sinnen

De som vill ta det lugnt under semestern fyller sommardagarna med att njuta av nya smakupplevelser och kultur. Vasaregionen med sina intressanta restauranger, äkta flerspråkig kultur och pittoreska butiker erbjuder en internationell fläkt inte så långt borta från hemifrån.

Linds Kök

Den tropiska växthusrestaurangen är en upplevelse redan i sig! Närpes är känt i hela landet för sina tomater, men i Linds Kök förvandlas dessa rödkindade delikatesser till exotiska smakupplevelser utan dess like. Eller har du någonsin tidigare smakat på tomat-pannacotta?

Webbsida | Facebook | Instagram

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Linds Kök (@lindskok) jakama julkaisu

Strampen

När Strampen öppnar inleds sommaren för vasaborna! Restaurangen som befinner sig vid Inre hamnen bjuder på god mat och dryck i fantastisk havsnära miljö. Om stadskärnan känns halvtom en solig sommarkväll så beror det helt enkelt på det att alla är på Strampen.

Webbsida | Facebook | Instagram

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Strampen (@strampenvasa) jakama julkaisu

Scandic Vaasa

Scandic hotellet i centrum av Vasa har minsann hotellrum att välja mellan, vissa har till och med egen bastu och jacuzzi. På den stämningsfulla terrassen på innergården kan tro att man rest längre bort än till Vasa.

Webbsida | Facebook

Posted by Scandic Vaasa on Thursday, November 8, 2018

Saluhallen

Den underbara saluhallen i gotisk stil har betjänat som Vasas handelsplats och träffpunkt i snart 120 års tid. Saluhallen som finns vid kanten av salutorget är en perfekt plats att njuta av en kopp kaffe eller köpa delikatesser till picknickkorgen eller som gåvor att ta med sig hem.

Webbsida | Facebook 

Arjesta juhlaa Kauppahallin makumaailmalla

🌞 Kauppahallin Makukauppa-Smakbutikenin omistaja Jari Blom suosittelee…

Posted by Shopping Vaasa on Monday, June 8, 2020

Klädshopping

De små butikerna i Vasa centrum erbjuder en ypperlig möjlighet att uppdatera coronatidens hemmalook till att passa stadslivet.

Webbsida | Facebook | Instagram

Liisa Koski

Alldeles intill torget ligger en underbar, liten affär som säljer annorlunda kaffe och te sorter samt choklad och andra delikatesser. Den stiliga specialaffären, som har över hundra år på nacken, är bara i sig värd ett besök. Det stora utbudet av lokala och nordiska smaker är dock så charmerande, att det är svårt att gå ut tomhänt.

Handelsesplanaden 12, Vaasa | Avstånd från Vasa centrum 0 m

Webbsida | Facebook | Instagram

Suositut makukahvimme ovat ihania arjen herkutteluhetkiin! Laadukkaan arabicakahvin makuna French vanilla, Suklaa,…

Julkaissut Liisa Koski Maanantaina 18. tammikuuta 2021

HEJM

Restaurang HEJMs portioner är en hyllning till Österbotten: i menyn som byts enligt säsong kan man smaka regionens bästa råvaror med en modern twist. Restaurangen som befinner sig den imponerande byggnaden Fiskets hus vid Fiskstranden i Vasa är en favorit bland såväl stadsbor som besökare. 

Webbsidor | Facebook | Instagram

Vi på HEJM vill erbjuda våra kunder nya och annorlunda matupplevelser. Vi har valt att gå vår egen väg. Varför försöka…

Julkaissut Restaurant HEJM Maanantaina 13. heinäkuuta 2020

Faros

Havsstämning till lands får man ombord på restaurangbåten Faros som ligger ankrad vid Fiskstrandens kaj. Den tidigare fyrbåten Faros meny består av fräscha sallader, biffar och burgare. Under soliga sommarkvällar trivs såväl sjömän som landkrabbor på den stora och trivsamma terrassen.

Bekanta dig med hela regionens kulturutbud