Förbigå menyn

Hela familjens favoriter

Vasaregionen ger hela familjen perfekta förhållanden för att tillbringa tid tillsammans. De många badstränderna eller vattenparkens vilda vattenrutschbanor lämpar sig väl för simglada barn. Äventyrsparkerna utmanar till att testa sina gränser, och naturstigar för hela familjen inspirerar till att undersöka skärgårdens liv. Fantasin får flöda vid regionens många kulturobjekt, där berättelser om gångna tider väcks till liv.

På och under ytan

Trevliga badstränder finns såväl i staden som i närregionen. Vid svalare väder kan man åka ut på skärgårdskryssning, paddla kajak eller byta ut havsvattnet mot poolvatten.

Fartfyllda vattenrutschkanor tar dig till sommarens varmaste pool

Drömmer familjens små vattenodjur redan om häftiga vattenrutschkanor? Tropiclandia är räddningen på en kallare sommardag. De exotiska basturna, mjuka vågorna och avkopplande bubbelpolerna erbjuder semesterns höjdpunkter i en tropisk miljö. På sommaren kan man njuta av vattenaktiviteter såväl i inomhusbadet som i vattenparken utomhus.

Tropiclandia | Sommarstigen 1, Vasa | Avstånd till centrum 1,7 km| Kolla öppettider och prislista

Aktiviteter för den äventyrslystna

Zip Adventure Park erbjuder många olika aktiviteter för den som är sugen på äventyr: klättra bland trädtopparna, hoppa Bungee trampolin eller tävla mot dina vänner i olika gruppaktiviteter, t.ex. Soccer miniGolf  är en nyhet som passar de flesta. Utmana dig själv och låt vajern föra dig mot nya utmaningar i den roliga äventyrsparken!

Zip Adventure Park | Uddnäsvägen 15, Vasa | Avstånd till centrum 1,8 km| Kolla priser och öppettider

Äventyr inomhus

Klättra tillsammans med hela familjen? Det slingrande rutterna erbjuder utmaningar för både föräldrar och barn. Ta en paus i stadsvandringen och pröva på klättring utan egen utrustning eller tidsbokning vid Wasa Up!

Wasa Up | Strandgatan 2, Vasa | Avstånd till centrum 1 km | Kolla öppettider och prislista

En gammaldags by fylld med sevärdheter

Söker du ett besöksmål, som erbjuder både historia och kultur i ett och samma paket för både barn och vuxna? På Stundars friluftsmuseum kan du utforska ett sextiotal gamla byggnader ditflyttade från byar i Korsholm och trakten kring Vasa. Husen är inredda för att skildra sekelskiftet 1900. På området finns även husdjur och det ordnas evenemang där temat är allt från hantverk till lekupplevelser.

Stundars friluftsmusum | Stundarsvägen 5, Solf | Avstånd till Vasa centrum 16 km | Utställningar och öppettider

Upplev Finlands vackraste meteoritkrater

Alla är sugna på nya upplevelser på sin semesterresa – så vad sägs om ett besök i en meteoritkrater? Vid Meteoria Söderfjärden kan du uppleva ett unikt besökscentrum mitt i den urgamla kratern och samtidigt kan hela familjen lära mera om jordens historia och rymden!

Meteoria Söderfjärden | Marenvägen 294, Sundom | Avstånd till Vasa centrum 12 km| Kolla öppettider och priser 

Ett paradis för aktiva familjer

Norrvalla mitt ute på den idylliska landsbygden i Vörå är perfekt för de familjer som gillar att vara aktiva på semestern. Klättring, minigolf, hinderbana, utegym är bara några aktiviteter som erbjuds. I närheten kan man även vandra, spela golf (9 hål) och åka rullskidor. Och det bästa är att Norrvalla även erbjuder hotell- och restaurangverksamhet så man kan stanna flera dagar.

Norrvalla | Vöråvägen 305-307, Vörå | Avstånd till Vasa centrum 38 km | Bekanta dig med utbudet

Vandra i istidens spår

Naturstigar vid havet, spångar i naturskyddsområdet eller en konststig i stadsmiljö? Hitta din favorit rutt bland alternativen!

Vattenäventyr och relax på Sandö och i Inre hamnen

I sommar erbjuds det ännu fler möjligheter till vattenlekar på Sandö. Hyr SUP-bräda eller kajak, roa dig i den flytande vattenparken eller kom ner i varv med en avslappnande strandyoga.

Efter en fartfylld dag med vattenaktiviteter passar det bra att promenera till Terrace Inre hamnen för att avluta dagen med att njuta av svalkande drycker och trevliga artistuppträdanden.

I slutet av sommaren kommer området vid Inre hamnen att bli ännu mångsidigare då Nordens största flytande året om basturestaurang öppnar och erbjuder unika havsnära upplevelser.

Roa dej vilt i nöjesparken

Finlands mest fantasifulla nöjespark Powerpark väntar på dig i Alahärmä. Över 40 åkattraktioner för nöjessugna i alla åldrar och längder för minst en dag!

Powerpark | Puistotie 3, Härmä | Avstånd till Vasa centrum 77 km | Öppettider och biljetter

Besök djurparken och stöd djurskyddsarbetet

Ähtäri djurpark har något för hela familjen! Med en dagsbiljett kan du bekanta dig med pandahusets invånare, se en stor mängd bekanta och nya arter samt spendera tid på husdjursfarmen, som även tar besökaren på en tidsresa till en bondgård och gårdsmiljö från 1900-talets början.

Ähtäri Zoo | Karhunkierros 150, Ähtäri | Avstånd till Vasa centrum 163 km | Kolla öppettider och köp biljett på förhand 

Tips och erbjudanden

Kom och hälsa på djuren hos Stundars!

Stundars - Stundarsvägen 5, Solf

På Stundars friluftsmuseum går det att bekanta sig med landsbygdens djur och lära känna hur dessa levde förr i tiden, över hundra år sedan.

Aktiv semester på Norrvalla

Norrvalla - Vöråvägen 305, Vörå

Norrvalla är ställlet där aktiva familjer kan spendera sin tid. Bekanta dig med vårt utbud och boka er plats.

Tropisk värme väntar!

Bad & Vattenpark Tropiclandia - Sommarstigen 1, Vasa

Sommarens bästa dag i Bad Paradiset Tropiclandia! Du kan njuta av en mängd olika vattenrutschbanor, gunga på vågorna eller fördjupa dig i bubbelpoolernas famn. Alltid underbart varmt!

Boka ett tropiclandia badpaket

Scandic Waskia - Kärleksstigen 3, Vasa

Det finns alltid tid för semester! I priset ingår övernattning på Scandic Waskia, badbilljetter till Tropiclandia och en härlig hotel frukost.

Besökscentret Meteoria Söderfjärden

Marenvägen 294, Sundom Vasa

Alla sommardagar leder alla vägar – även cykelvägar – till Meteorian en grön föregångare mitt i meteoritkratern Söderfjärden. En resa i tid och rum för alla åldrar. Den som kommer på cykel får rabatt på inträdet.

Välkommen att njuta av karibisk semesterfeeling på Sandö

Sandö Beach Club - Sandö, Vasa

Sandö Beach Club välkomnar hela familjen att njuta av god mat och semesterfeeling. Även härliga glassportioner samt mångsidiga aktiviteter. Sandö Vattenpark och fantastisk badstrand.

Läs även