Förbigå menyn

Stadens klassiker

Om du besöker Vasa regionen för första gången eller om du helst väljer bombsäkra besöksmål, är det bra att börja med dessa. Eller du kanske redan känner staden som din egen ficka och vill återuppliva gamla minnen. Hur som helst stadens klassiker kan du inte missa.

Kort avstånd till allt och parkhäng med havsutsikt

Vart du än vill ta dig, är du framme på en kvart. Spana in de mest lockande besöksmålen och hoppa på cykeln eller i promenadskorna.

Glöm avgasluktande gräsplättar mellan trånga gator, i Vasa breder parkerna ut sig till kilometerlånga strandområden, som alla har en unik stämning. Plocka med dig en matsäck från centrum och sparka av dig skorna! Kolla in Visit Vasas tips för en parkrunda i Finlands inofficiella picknick huvudstad.

Som på Strömsö!

Strömsö i Vasa har blivit en metafor för när saker och ting går som planerat. Och det är heller ingen hemlighet: I Vasa är det lätt att vara lycklig. Den idylliska villan i Västervik i Vasa som fungerar som inspelningsplats för TV-programmet Strömsö har blivit bekant för miljoner tv-tittare. Vill du besöka Strömsö hittar du mera information om det här.

Villa Strömsö

Drömmer du om en utlandsresa?

En sista minuten-resa till utlandet blir inte enklare än så här: världens miljövänligaste passagerarfartyg M/S Aurora Botnia glider festligt över Kvarken på cirka fyra timmar. Ombord kan du passa på att göra en smakresa eller shoppa i den välutrustade butiken. De minsta sjöbjörnarna trivs utmärkt i vårt moderna lekrum

Läs mer och boka!Wasalines terminaler

Magfyllnad och vågornas kluckande

När du hellre väljer att sitta på en restaurangstol än en picknickfilt, men inte vill kompromissa med utsikten, välj någon av restaurangerna vid stranden. Utbudet består av allt från traditionell segelförening till modernt vardagsrum för stadsbor.

Njut av sommarens delikatesser vid havet

Låt inte hungern överraska dig, när du strövar omkring bland våra klassiska besöksmål. Boka bord på  anrika restaurang Strampen, vars historia sträcker sig ända till 1868. Låt solen värma dig på Vasas största terrass med havsutsikt. Njut av en långmiddag eller sväng in på lunch! Ett annat ställe värt att besöka är den klassiska restaurangen Ernst som serverar såväl klassiska som moderna europeiska smaker i bistrostil.

Strampen | Strandgatan 6, Vasa | Avstånd till salutorget 900 m | Kolla in menyn och boka bord.
Ernst Salonger | Sandögatan 7, Vasa | Avstånd till salutorget 500 m | Mer information och öppettider

Minnesvärda smakupplevelser skapas av högklassiga råvaror

Restaurant HEJMs matfilosofi är en eloge till Österbotten: menyn som varierar enligt säsong lyfter fram regionens bästa råvaror med en modern tvist.

21.4 fick HEJM en systerrestaurang då FRÖJ öppnade sina dörrar i centrala Vasa! Restaurant FRÖJs matfilosofi basera sig på skandinavisk matlagning där råvarorna står i rampljuset

Restaurant HEJM | Blå vägen 1 B, Vasa | Avstånd till salutorget 900 m| Meny och öppettider
Restaurant FRÖJ
| Hovrättsesplanaden 19, Vasa| Avstånd till salutorget 160 m| Läs mer och boka bord

Närmat med utsikt

På havsnära Seglis njuter du av smaklig lunch, njutbara middag och goda viner, endera inne i restaurangen eller ute på terrassen. Från den soliga terrass har du en fantastisk utsikt över segelbåtarna i hamnen nedanför och över den glittrande stadsfjärden med staden på andra sidan.

Seglis | Uddnäsvägen 14, Vasa | Avstånd till centrum 2 km | Kolla in menyn och boka bord 

Stressfritt båtliv i Vasaregionen

Hyr en båt direkt av ägaren eller ingå månadsavtal på en Skipper Fleet båt.  I Vasa har Skippers båtar sin hemmahamn vid Sandö och genom en månadsavgift njuter du av stressfritt båtliv. Låt oss tillsammans göra Vasa till båtlivets hjärta i Österbotten.

Skipperi | Läs mera och bekanta dig med utbudet

De mest instagramvänliga platserna

Behöver ditt instagram-flöde livas upp? Vilka är Vasas, Vasaregionens och Unesco världsarvets bästa selfieplatser? Vi listade några av våra favoriter.

Sov gott ett stenkast från klassikerna

Som avslut på dagen är det skönt att krypa ner under hotellets mjuka lakan och låta tankarna vila. Original Sokos Hotel Royal Vaasa är ett centrumhotell som ligger endast ett stenkast från sevärdheterna. Du kan alltså spara en del av besöksmålen till nästa dag!

Original Sokos Hotel Royal Vaasa | Hovrättsesplanaden 18, Vasa | Avstånd från torget 180 m| Boka boende

Tips och erbjudanden

Restaurang HEJM

HEJM - Blå vägen 1B, Vasa

På HEJM vill vi erbjuda en helhetsupplevelse med mat av lokala råvaror och en varm kundbetjäning. Upplev det i våran matsal, inglasade terrass eller på vår nysatsning Tapasbaren på takterrassen.

Shoppingpaket i Umeå på hotel U&Me

Wasaline - M/S Aurora Botnia, Vasa-Umeå

Boka detta fantastiska paket med tur och retur med Wasaline och boende på U&Me i centrala Umeå. Perfekt för dig som vill bo förmånligt och skräddarsy din egen minisemester i björkarnas stad.

Lokal mat och dryck

Seglis - Uddnäsvägen 14, Vasa

Njut av en smaklig lunch eller middag på traditionella Seglis alldeles intill gästhamnen. Släcka törsten kan du göra med en kall öl från det lokala mikrobryggeriet NP Brewers.

Läs även