Förbigå menyn

Behändig paketresa för familjer

Vi erbjuder en femstjärnig lyxsemester för barnfamiljer

⭐ färdigt uttänkta aktiviteter  

⭐ mat gjord av någon annan  

⭐ sevärdheter, som attraherar såväl småbarn som tonåringar 

⭐ korta avstånd 

⭐ barnvänlig service

Historiskt surr

Det är lätt att bli fascinerad av historiska transportmedel – speciellt då de presenteras intressant och informativt. I Vasa bil- och motormuseum finns över 100 fordon från olika tidsåldrar: till exempel veteranbilar, motorcyklar och traktorer.

Vasa bil- och motormuseum | Kvarngatan 18 B, Vasa | Avstånd från salutorget 1 km

En nöjestripp till Härmä

PowerPark är en av Finlands populäraste nöjesparker, och erbjuder nöje och spänning för alla åldrar. Parken har över 40 olika attraktioner och aktiviteter, så som halsbrytande berg- och dalbanor, fartfyllda vattenrutschkanor, kartingbana och mycket mera. Till Härmä kör du på en timme från Vasa.

PowerPark | Puistotie 3, Härmä | Avstånd från Vasa 80 km

Djurvännerna väntar

På Ähtäri Zoo kan du bekanta dig med över 60 olika djurarter från olika håll på jorden. De exotiska pandorna och snöleoparderna är parkens stjärnor. De flesta av oss har inte heller sett livslevande lodjur, björnar och grävlingar, utan bara läst om dem i skolboken – även om de bor i våra skogar.

Ähtäri Zoo | Karhunkierros 150,  Ähtäri | Avstånd från Vasa 164 km  

Bekanta dig med hela Ähtäris utbud och boka på: www.visitahtari.fi

Gratis glädje

Allt roligt kostar inte, för Vasa har många fantastiska lekplatser utomhus som erbjuder glädje till såväl små som lite större barn och där det alltid finns lekkompisar. 

Skeppsparken som fått sitt smeknamn av det stora lekskeppet i parken, är fylld av olika attraktioner för såväl barn som vuxna. Barnen har fullt upp i den mångsidiga lekparkens klätterställningar, fjädergungor, sandlådor och instrument. De vuxna kan under tiden aktivera sig med utomhus gymredskapen, bättra på sina volleybolltalanger eller sätta sig ner på en parkbänk och för en gångs skull bara ta det lugnt och njuta av sommardagen.

Ilmakuva Vaasan skeittipuistosta

De lite äldre barnen får dagen att gå snabbt i den ca 1000 kvadratmeter stora skejtparken alldeles intill. Hitta parkerna på kartan!

Res bakåt i tiden

Stundars är ett levande museum, som erbjuder en unik möjlighet att bekanta sig med hur man tidigare levde på landet och med vårt kulturarv. Besökarna kan gå in i de gamla husen och byggnaderna med autentiskt inredda rum och med föremål från svunna tider. På museiområdet kan man följa med hantverkarnas arbete och köpa hantverk från hantverkarboden. På området finns även ett café.

Stundarsin friluftsmuseum | Stundarsvägen 5, Solf | Etäisyys Vaasan keskustasta 15 km

Sommarträning för geniknölarna

KvarkenEscape är ett spännande och adrenalinfyllt Escape Room. Du får lösa mysterier och samarbeta med ditt lag, för att försöka fly innan det är för sent. Vid KvarkenEscape kan du välja din favorit bland flera olika teman. Man kan även välja nivån på spelet, så denna aktivitet passar både för nybörjare som mera erfarna spelare. 

KvarkenEscape | Vallgrundvägen 78A, Replot  | Avstånd från Vasa 23 km

Dags för lite sömn

Efter alla sommaräventyr är det skönt att krypa ner mellan rena vita lakan. När man reser med småttingar uppskattar man smidighet, barnvänlig service och ett centralt läge. 

Original Sokos Hotel Vaakuna Vaasa | Köpcentret Rewell 101, Vasa | Avstånd från salutorget 10 m 

Original Sokos Hotel Royal Vaasa | Hovrättsesplanaden 21, Vasa | Avstånd från salutorget 150 m 

Tips och erbjudanden

Dagskryssning med Aurora Botnia

Aurora Botnia, Umeå-Vasa-Umeå

Utlandssemestern är nära! Njuta av en avkopplande 8 timmars kryssning ombord på Aurora Botnia eller tillbringa en hel dag i grannstaden.

En rolig dag i Ähtäri Zoo!

Ähtäri Zoo - Karhunkierros 150, Ähtäri

En biljett innehåller tre olika destinationer. Ähtäri Zoo är en av de populäraste familjeattraktionerna i Finland och ett hem för de första pandorna i hela Norden.

Läs även