Förbigå menyn

Centraleuropeisk stadssemester på behändigt avstånd

Om du redan druckit vin i Wien, så har du här ditt resmål för följande stadssemester. Stadspromenader med korta avstånd, avslappnad stämning och den internationella atmosfären förenar oss. Och även hos oss erbjuder de många gröna parkerna och esplanaderna sköna oaser alldeles i centrum. Gammalt och nytt förenas i gatubilden och kulturutbudet är rikt och mångsidigt.

 

Det finns en mängd museer att välja bland

Vasa stads museer erbjuder intressanta upplevelser och fascinerande historia för besökare i alla åldrar. Österbottens museums utställningshelhet KONTAKT består av målningar, skulpturer, bild- och videoinstallationer gjorda av lokala konstnärer. I Kuntsis museum för modern konst kan man beundra Lars Swanljungs omfattande samling av modern konst. 

I Österbottens museum, Tikanojas konsthem och Kuntsi museum för modern konst får du många upplevelser för en inträdesbiljett för en dag. Köp biljett på nätet. Till Vasa konsthall är det fritt inträde och så även till Gamla Vasa museum, som är öppet juni-augusti.

En visit i det populära programmets kulisser 

Strömsö är målet för varje inredares, snickares och trädgårdsmästares obligatoriska pilgrimsfärd. Den självklara stjärnan i tv-programmet, är den idylliska villan som fungerar som inspelningsplats. Villans vackra trädgård vid havet är sommartid öppen för allmänheten. Dessutom ordnas guidade rundvandringar och temadagar.

Strömsö | Strömsövägen 16, Vasa | Avstånd från centrum av Vasa 10 km 

Förstklassiga smakupplevelser

Fröj är inte endast en restaurang utan en helhetsupplevelse: i en visuellt finslipad miljö serveras förstklassig mat och dryck av proffsig personal. Tasting menyerna är restaurangens kronjuveler men en kortare visit för en drink eller en enskild maträtt är alltid lika välkommet.

Restaurant FRÖJ | Hovrättsesplanaden 19, Vasa Avstånd från Vasa salutorg 160 m

Hejm är Fröjs havsnära systerrestaurang som erbjuder snäppet mera avslappnad meny och miljö, naturligtvis med en modern twist och utan avkall på högklassiga lokala råvaror. Hejm finns vid stadens vackra strandpromenad i det magnifika Fiskets hus. 

Restaurant HEJM | Blå vägen 1 B, Vaasa | Avstånd från Vasa salutorg 900 m

Centraleuropeisk bryggeristämning

Vad skulle en stadssemester i centraleuropeisk stil vara utan tasting av lokalt öl. Restaurangen Bock´s Corner Brewery erbjuder artesanöl av mycket hög kvalitet samt läcker mat. En liten minivärld har byggs upp kring bryggeriet där man om somrarna hittar  b.la. husdjur och sommarteater entusiaster.

Bock’s Corner Brewery | Gerbyvägen 16, Vasa | Avstånd från centrum av Vasa ca. 3 km

Kultur på två språk

I Vasaregionen kan teaterföreställningar avnjutas på många språk, helt som i Centraleuropa. Förutom proffs teatrarna lönar det sig att även ta en titt på sommarteatrarnas utbud.

Kungliga drömmar

Hotel Astor andas elegans från en svunnen tid och är därför det perfekta inkvarterings- alternativet för en kulturell stadssemester. Astors rum är rymliga och stiligt inredda. Hotellet historia är närvarande överallt i byggnaden. Stadens viktigaste sevärdheter, shoppingcenter, salutorget och den underbara havsstranden är på gångavstånd från hotellet.

Hotel Astor | Stationsgatan 4 | Avstånd från Vasa salutorg 300 m

Tips och erbjudanden

Italiensk glass tillverkad i Vasa

Pizzabistro Marco Polo - Hovrättsesplanaden 11, Vasa

Köp med olika sorter av italiensk glass gjorda av högklassiga råvaror till sommarens picknick!

Restaurang Centrals festluncher

Restaurang Central - Hovrättsesplanaden 21, Vasa

Välkommen och njut av en festlunch på 1. maj och morsdag!

Restaurang HEJM

Restaurang HEJM - Blå vägen 1B, Vasa

På HEJM vill vi erbjuda en helhetsupplevelse med mat av lokala råvaror och en varm kundbetjäning. Upplev det i våran matsal, inglasade terrass eller i Tapasbaren på vår takterrass. Välkomna!

Spela golf på Vasas härliga golfbana i sommar

Hotel Astor - Stationsgatan 4, Vasa

Är du ett stort fan av golf? Underbart. Hos oss kan du tillbringa härliga dagar med golfklubban i högsta hugg på Vasa Kråklund Golf en av västkustens bästa 27-hålsbanor.

Läs även