Förbigå menyn

En aktiv semester på land, till havs och i luften

Om du tycker att semestern smakar bäst, med ett litet stänk av fara, har du hittat rätt plats. Adrenalinet flödar fritt i en kajak ute på öppna havet eller på toppen av en lodrät vägg. Till semestern hör dock att även att de som stannade hemma eller på stranden skall vara bekymmersfria, så vi garanterar att våra extremsporter passar alla och de utövas inte med säkerheten som insats.

Ut på havet för egen maskin

Välkommen till Vasa Kajakuthyrning! Vill du uppleva naturen och den fina skärgården på nära håll? Hoa oss kan du hyra en kajak och i egen takt bege dig ut i den fina skärgården runt Vasa. Startplatsen ligger endast några kvarter från torget eller så kan du välja att hyra kajaken vid Forststyrelsens utflyktspunkt Vargis på Replotlandet. Ta med en vän eller hela familjen och upplev en oförglömlig dag till havs.

Vasan kajakuthyrning | Kronmagasinsparken, Strandgatan | Avstånd från centrum av Vasa 1,5 km

Ett depåstopp vid havet

Om man vill beundra havet även medan man äter är det bara att svänga in till Restaurang Berny´s,  som  ligger alldeles vid foten av Replotbron. På den omfattande menyn finns med säkerhet något för allas diet och smak. Härifrån är det sedan lätt, att mätt i magen, ratta vidare mot ett skärgårdsäventyr. 

Berny’s Cafe & Restaurant | Replotvägen 2, Replot | Avstånd från centrum av Vasa 17 km

På kryss i skärgården

Att åka på en skärgårdskryssning, med start från Replotbron, är ett utmärkt sätt att bekanta sig med världsarvsområdet och Kvarkens skärgård. Låt M/S Corina tryggt ta dig runt mellan öar och stenar i skärgården – du behöver bara sitta och njuta av vyerna. Under den två timmar långa kryssningen, ser du den karga skärgården med sina sund och öar samt pittoreska sommarstugor och även Villa Strömsö.

M/S Corinas avgångshamn | Replotvägen 2, Replot | Avstånd från Vasa centrum 17 km | Boka kryssning och kolla ruttkartan här

På upptäcktsfärd i unika landskap

Kvarkens skärgård är den bästa platsen i världen att uppleva och förstå landhöjningen som uppstått efter den senaste istiden. Sommaren i skärgården är dessutom otroligt vacker – upplev den genom ett besök i utkikstornet Saltkaret, en vandring vid Fort Sommarö, längs Västerö vandringsled i Maxmo eller vid någon av skärgårdens många andra naturstigar. Opas näkötornissa

Ett besök till Kvarkens pärla Bergö är en upplevelse året runt. Fastän ön befinner sig endast på 10 minuters avstånd med färja från fastlandet är stämningen som i en annan värld. Läs även: Bergö – en skärgårdsresa nästan till utlandet.

Världsarvsporten och Replot bron | Replotvägen, Korsholm | Avstånd från centrum av Vasa 17 km 

Läs även: Finlands enda  världsnaturarv lockar till äventyr

Klättra längs väggarna – ordagrant

När äventyren vid vattnet är upplevda är det dags att ta sig an skyarna. På klätterväggarna vid Wasa Up trivs både nybörjare och aktiva klättrare. Den professionella personalen introducerar dig gärna till hemligheterna med denna roliga aktivitet.

Wasa Up | Strandgatan 2, Vasa | Avstånd från salutorget i Vasa 1,2 km

När det är dags att ta paus

Det är viktigt även för aktiva idrottare att vila tillräckligt. Det finns många boendealternativ att välja mellan. Skall man satsa eller välja budgetalternativet?

Bekanta dig med alla boendealternativ i Vasaregionen

Tips och erbjudanden

Hotellnatt till förmånligt pris -10 % med koden "GREEN10"

GreenStar Hotel - Kvarngatan 17, Vasa

Sommarens cityboende nu till specialpris. Med koden "GREEN10" får du 10% rabatt.

Läs även