Du är här

Upplev Vasa

Tamduva

Tamduva

Columba livia

luontovaasa_kesykyyhky_tamduva_common_pigeon_vaasa_8.4.2010_at.jpg

Tamduva. Bild Aaro Toivio

 

Allmänt. Tamduvan, eller stadsduvan, som alla känner till har spridit sig till alla jordens kontinenter tillsammans med människan. I Finland häckar arten i byar, tätorter och städer.

  • Längd 33-35 cm
  • Häckar oftast i eller på byggnader
  • Stannfågel
  • Äter säd, frön, ärter och brödsmulor

 

Livsmiljö. Tamduvan trivs i centrum av städer och tätorter samt på industri- och lagerområden och i parker.

Förekomst i Vasa. Förekomsten är störst i och i närheten av centrum. Under fältarbetet med Vasa fågelatlas noterades kringstrykande fåglar på många platser, men man kunde inte alltid bekräfta att arten häckade där.

luontovaasa_kesykyyhky_tamduva_common_pigeon.jpg

 

luontovaasa_pesimaindeksi_legenda_sve.jpg