Du är här

25.6.2018 - 12:29

40 cyklar på 4 bilplatser

pyöräparkki hovioikeudenpuistikko
Fyra parkeringsrutor för bilar har ändrats till cykelparkering vid Hovrättsesplanaden och Vasaesplanaden. Staden fick över 750 förslag till cykelparkeringsplatser av kommuninvånarna

Orangefärgade cykelparkeringsställningar, som har formen av en bil, har ställts ut på platser som kommuninvånarna föreslog, framför populära affärer, restauranger och caféer. I ställningen finns platser med ramlås för cyklar och i en cykelparkeringsställning ryms tio cyklar. 

– Det fanns ett behov, eftersom det inte har funnits någon plats för cyklar förr på de här platserna, berättar trafikplanerare Tomi Kaunismäki

– Vi vill göra cyklingen synlig i gatubilden och uppmuntra folk att cykla. Cyklingen är ett utmärkt sätt att ta sig fram med tanke på hälsan, motionen och miljön. Dessutom är cykelvägsnätet i Vasa verkligt omfattande, närmare bestämt 200 kilometer, och avstånden korta. Allt som behövs för en cykelstad, fortsätter Kaunismäki.

Anskaffningen främjar smarta sätt att röra på sig och hör ihop med stadens energi- och klimatprogram och målet en kolneutral stad till år 2035.

Pyöräparkki sijainnit kartalla

#smartadrag #energiskatag #vasa #kolneutral2035

Senaste