Du är här

Om Vasa

Det bästa med sommarjobbet: mångsidigheten och arbetskamraterna

Emilia Kovanen som senaste sommar skaffade sig arbetserfarenhet som someambassadör hos staden jobbar nu som grafikpraktikant. För framtiden drömmer hon om armén och medianom-studier.
kesatyontekija_emilia_otso_tolonen_1920.jpg

 

Varför sökte du sommarjobb hos Vasa stad?

Jag ville pröva på någonting annorlunda, men ändå få arbetserfarenhet från mediebranschen. Arbetet verkade intressant.

Vad har du gjort?

Mycket broschyrer och en del fotograferingsarbete. Också visitkort och passerkort har det blivit.

Vad har varit det bästa?

Det bästa har nog varit mångsidigheten i arbetet och naturligtvis bra arbetskamrater.

Har någonting varit tråkigt?

Nå, säkert de första dagarna. Då, när man kom till en ny arbetsmiljö och allt var så nytt och spännande och när man inte kände någon. Genast i början fick jag inte göra något större, utan jag var tvungen att nöja mig med de allra minsta – och kanske lite lättare – jobben.

Har någonting överraskat dig?

Kanske arbetets mångsidighet. Eller jag visste ju nog att man gör allt möjligt här, men ändå blev jag förvånad över hur mycket artiklar och material som produceras här. Också tidtabellerna överraskade: ibland är det verkligt bråttom och ibland är det inte så förskräckligt mycket att göra, det varierar.

Kan du rekommendera det, varför?

Ja! Jag rekommenderar de grafiska tjänsterna som arbetsplats speciellt för de som studerar inom mediebranschen, för det här är en trygg, mångsidig och lärorik arbetsmiljö, och här får man på riktigt dra nytta av det som man har lärt sig i skolan. Dessutom har jag lärt mig mycket nytt av erfarna grafiker och tryckare.