Du är här

Upplev Vasa

Träningsverksamhet för åk 7-9

Inom Vasaregionens Idrottsakademi (Vria) finns det tre möjligheter att kombinera idrott och studier på åk 7-9. Dessa är idrottsskola för åk 7-9, grenträning och lägermodell.

Grenträning

Grenträningen förverkligas av föreningarna och koordineras av verket för fostran och utbildning inom Vasa stad. Morgonträningen är koncentrerad till en gemensam tidpunkt. Läs mera.

Idrottsskola åk 7-9

I Vöyrinkaupungin koulu startar hösten 2017 en idrottsklass för åk 7 där Finlands Olympiska kommittés kriterier för idrottsskolor förverkligas. Läs mera.

Lägermodell inom Vasaregionens Idrottsakademi och Etelä-Pohjanmaan urheiluakatemia

Norrvalla och Kuortane Idrottsinstitut arrangerar båda de sk nationella skollägren, framtidsgruppens skolläger respektive ”yläkoululeiritys”. Via lägermodellen erbjuds idrottarna ett lägerupplägg som skall ge idrottarna stöd i den vardagliga träningen mellan lägren. Läs mera.

Vasaregionens idrottsakademi

Verksamheten ordnas i samarbete med Vasaregionens idrottsakademi, som är ett samarbetsnätverk och en servicehelhet för elitidrottare i Vasaregionen. Idrottsakademin möjliggör en kombinationen av studier och elitidrottande. Läs mera