Du är här

Upplev Vasa

Ungdomarnas Vasa

#YOUNGWASA

Ungdomsarbete för ungdomar i Vasa

Det händer och sker hos oss och finns mycket att göra

Vasa stads ungdomsservice erbjuder ungdomar i Vasa månsidiga tjänster med låg tröskel för vardag och fritid.

I Vasa finns det sex ungdomsgårdar, s.k. egna vardagsrum för ungdomarna. I centrum Kultsa, i Storviken Sumppu, i Gerby Villa Gerby, i Roparnäs träffpunkt Huudi, i Korsnäståget Ristikka och i Lillkyro Kyrölä. Ungdomslokalernas öppettider finns här.

I Kultsa (Rådhusgatan 30, 2:a vån.) finns även Navigatorn Österbotten, ungdomarnas informations- och rådgivningsservice Reimari, ungdomsledaren för mångkulturellt ungdomsarbete, uppsökande ungdomsarbetare och det idylliska och förmånliga ungdomskaféet Walkers.

Dessutom bjuder ungdomsservicen ungdomar på musik- och bandundervisning i Rockskolan i Rockwerkstaden och på fart och fläkt i Skejthallen i Roparnäs. Bekanta dig även med vårt mångsidiga evenemangs- och klubbutbud. Följ informationen om klubb- och evenemangsverksamheten på adressen: www.reimari.info eller på facebook Vasa stads ungdomsservice

Vasa har ett aktivt ungdomsfullmäktige. Vasa stads ungdomsfullmäktige erbjuder ungdomarna en kanal för påverkan.

 

I Vasa finns det mycket att göra!

Nuorisopalvelut - Ungdomsservice

 

Strategi för Vasa stads ungdomsservice 2016-2017

Kontaktuppgifter

Ungdomsservicens kontor, besöksadress Vasaesplanaden 20 A, 3:e vån, 65100 Vasa

e-post: youngwasa@vaasa.fi

www.vasa.fi/youngwasa


Vi finns på facebook Vaasan kaupungin nuorisopalvelut / Vasa stads ungdomsservice
Instagram: @youngwasa
Snapchat: youngwasa

 

Vasa stads ungdomsservice hyr ut lokaler för olika tillställningar och fester: Ungdomsservicens lokaler för uthyrning.

Aktuellt

tumetour_final.png
11.10.2017
Programledaren Tume, som är känd från ungdomsprogrammet Summeri, besöker ungdomsgården Kultsa torsdag 19.10. Under höstlovsveckan har Kultsa längre öppettider, överraskningsprogram och frågesporter.
rokkikoulu_kuva_niklas_norrgrann.jpg
19.4.2017
I tre servicehem i Vasa får de boende under våren njuta av att lyssna på finska pophittar, då Rockskolan kommer på besök för att glädja en äldre publik.
vaasa_nuorisovaltuusto_s6a3011rasismiavastaan.jpg
23.3.2017
Röda Korsets riksomfattande vecka mot rasism firades 20–26.3.2017.  Vasa stads ungdomsservice och ungdomsfullmäktige har under veckan sporrat Vasaunga till att lämna in ett eget beslut mot rasism. De...
tubetour_nettisivu.png
7.3.2017
Ett gäng superyoutubare kommer till Vasa 11.3.2017.  Den riksomfattande turnén för videobloggare kända från Youtube upp på scenen och ut bland fansen.  Med i Vasa finns Herbalisti, Ilaripro, Iina-...
I ungdomslokalerna kan du spela biljard, olika spel eller bara umgås. I lokalerna ordnas olika typer av aktiviteter såsom klubbar och evenemang.