Du är här

Upplev Vasa

Ungdomarnas Vasa

 

Ungdomsarbete för ungdomar i Vasa

 

Nuorisopalvelut - Ungdomsservice

Det händer och sker hos oss och finns mycket att göra

Vasa stads ungdomsservice erbjuder ungdomar i Vasa månsidiga tjänster med låg tröskel för vardag och fritid.

I Vasa finns det sex ungdomsgårdar, s.k. egna vardagsrum för ungdomarna. I centrum Kultsa, i Storviken Sumppu, i Gerby Villa Gerby, i Roparnäs träffpunkt Huudi, i Korsnäståget Ristikka och i Lillkyro Kyrölä. Ungdomslokalernas öppettider finns här.

 

I Kultsa (Rådhusgatan 30, 2:a vån.) finns även uppsökande ungdomsarbetare och det idylliska och förmånliga ungdomskaféet Walkers samt ungdomarnas informations- och rådgivningsservice Reimari, var jobbar ungdomsinformatör och invandrarkoordinator.

 

Dessutom bjuder ungdomsservicen ungdomar på musik- och bandundervisning i Rockskolan i Rockwerkstaden och på fart och fläkt i Skejthallen i Roparnäs. Bekanta dig även med vårt mångsidiga evenemangs- och klubbutbud. Följ informationen om klubb- och evenemangsverksamheten på adressen: www.reimari.info eller på facebook Vasa stads ungdomsservice

Vasa har ett aktivt ungdomsfullmäktige. Vasa stads ungdomsfullmäktige erbjuder ungdomarna en kanal för påverkan.

 

Vi finns på sociala medier:

facebook @youngvaasa
Instagram: @youngvaasa

 

Kontaktuppgifter:

Ungdomsservicens kontor, besöksadress Rådhusgatan 30, 65100 Vasa

e-post: nuorisopalvelut@vaasa.fi

 

Vasa stads ungdomsservice hyr ut lokaler för olika tillställningar och fester: Ungdomsservicens lokaler för uthyrning.

 

Aktuellt

tumetour_final.png
11.10.2017
Programledaren Tume, som är känd från ungdomsprogrammet Summeri, besöker ungdomsgården Kultsa torsdag 19.10. Under höstlovsveckan har Kultsa längre öppettider, överraskningsprogram och frågesporter.
rokkikoulu_kuva_niklas_norrgrann.jpg
19.4.2017
I tre servicehem i Vasa får de boende under våren njuta av att lyssna på finska pophittar, då Rockskolan kommer på besök för att glädja en äldre publik.
vaasa_nuorisovaltuusto_s6a3011rasismiavastaan.jpg
23.3.2017
Röda Korsets riksomfattande vecka mot rasism firades 20–26.3.2017.  Vasa stads ungdomsservice och ungdomsfullmäktige har under veckan sporrat Vasaunga till att lämna in ett eget beslut mot rasism. De...
I ungdomslokalerna kan du spela biljard, olika spel eller bara umgås. I lokalerna ordnas olika typer av aktiviteter såsom klubbar och evenemang.