Förbigå menyn

En verklig studentstad

Visste du att av människorna du möter på gatan är var fjärde en studerande? Halarfolket ses och hörs, kan man påstå!

Vasa är en verklig studentstad. Här finns över 13 000 högskolestuderande och i yrkesutbildningen finns det cirka 4 000 studerande. Vasa är en av Finlands största studentstäder i förhållande till antalet invånare.

Efter gymnasiet har du möjlighet att studera på den bransch du vill. I Vasa finns det att välja mellan när man funderar på val av studieplats. Sex högskoleenheter erbjuder examina i olika branscher på finska, svenska och engelska. Allt är möjligt. Någon av högskolorna i Vasa kan erbjuda vägen till drömyrket.

Från högskolorna i Vasa utexamineras experter på flera olika branscher, så som olika ingenjörer, experter på handel och finansiering, jurister, lärare, sjukskötare och socionomer.

Vasa är genuint internationellt. I Vasaregionen talar man närmare 100 olika språk, av folk som kommer från 120 olika länder. Studerandet är också internationellt. Hundratals internationella studeranden utbildar sig i Vasa årligen.

Välkommen till den havsnära studentstaden Vasa! Nedan hittar du exempel på utbildningsområden som man kan välja mellan i högskolorna i Vasa.

  • Vasa står i spetsen för utbildning av experter inom handel och ekonomi. Om du är intresserad av handel och ekonomi, lönar det sig att bekanta sig med högskolorna i Vasa.

  • Social- och hälsovårdsbranschen förändras och utvecklas ständigt. Nya, ansvarsfulla experter är i stort behov i branschen. . Arbetet i branschen är teamspel, eftersom man får samarbeta med specialister från olika branscher och ha att göra med folk i olika åldrar.

  • Vasa är Finlands energihuvudstad och energihuvudstaden behöver specialister inom teknikbranschen. För ingenjörsstuderande är Vasa ett riktigt himmelrike. Vasaregionens framgångsrika energikluster erbjuder fina praktikmöjligheter och sommarjobb för teknikstuderanden och många arbetsplatser för färdigutbildade ingenjörer.

  • Vasa är som ett himmelrike för den som söker studieplats. Sex högskoleenheter erbjuder tiotals examina inom tiotals olika områden på finska, svenska och engelska. I Vasa är hela studentgemenskapet sällsynt närastående. Bekanta dig med utbudet i Vasa på högskolornas hemsidor.