Förbigå menyn
Studerande

En verklig studiestad

Visste du att var fjärde Vasabo är studerande? Vasa är en verklig studiestad!

Vasa är en av Finlands största studiestäder i förhållande till antalet invånare. Här finns över 13 000 högskolestuderanden och cirka 4 000 yrkesstuderande.

I Vasa finns det att välja mellan när man funderar på val av studieplats efter gymnasiet. Här finns sex högskoleenheter där man kan avlägga examen på finska, svenska och engelska. Någon av högskolorna i Vasa kan erbjuda vägen till ditt drömyrke.

Från våra högskolor utexamineras experter inom flera olika branscher, så som ingenjörer, ekonomer, jurister, lärare, sjukskötare och socionomer.

Vasa är genuint internationellt. I Vasaregionen talar man närmare 100 olika språk, av folk som kommer från 120 olika länder. Studerandet är också internationellt: hundratals internationella studeranden utbildar sig i Vasa årligen.

Välkommen till den havsnära studiestaden Vasa! Nedan hittar du exempel på utbildningsområden som man kan välja mellan i Vasa.

  • Vasa står i spetsen för utbildning av experter inom företagsekonomi. Om du är intresserad av ekonomi, lönar det sig att bekanta sig med högskolorna i Vasa.

  • Social- och hälsovårdsbranschen förändras och utvecklas ständigt. Nya, ansvarsfulla experter är i stort behov i branschen. Arbetet i branschen är ett teamspel, eftersom man får samarbeta med specialister från olika branscher och har att göra med folk i olika åldrar.

  • Vasa är Finlands energihuvudstad och energihuvudstaden behöver specialister inom teknikbranschen. För ingenjörsstuderande är Vasa ett riktigt himmelrike. Vasaregionens framgångsrika energikluster erbjuder fina praktikmöjligheter och sommarjobb för teknikstuderanden och många arbetsplatser för färdigutbildade ingenjörer.

  • Vasa är som ett himmelrike för den som söker studieplats. Sex högskoleenheter erbjuder tiotals examina inom tiotals olika områden på finska, svenska och engelska. I Vasa har man sällsynt gott samarbete mellan de olika studentorganisationerna. Bekanta dig med utbudet i Vasa på högskolornas hemsidor.