Olet täällä

Soteuttamo logo

DIGISOTEUTTAMO osana Pohjanmaan Osallisuusareenaa

Kehitetään yhdessä Pohjanmaata digitaalisia toimintoja hyödyntäen

Alere-kampus: Wolffintie 31, Vaasa
Keskiviikko 24.4.2019

Tilaisuus on kaksikielinen ja maksuton

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Vanhat herrat
8.10.2018 - 10:18
Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt Pohjanmaan kokeilulle valtionavustusta 520 000 euroa. Pohjanmaalla kokeilussa ovat mukana Vaasan, Pietarsaaren ja Närpiön sosiaali- ja terveystoimet. Kohderyhminä ovat 55 vuotta täyttäneet omaishoidon tuen asiakkaat Vaasassa sekä kotona asuvat, useita palveluja tarvitsevat asiakkaat Närpiössä ja Pietarsaaressa.

Kokeilun tarkoituksena on luoda toimintamalli Henkilökohtaisen budjetin käyttöön tulevassa Pohjanmaan maakunnassa. Tämä kokeilu antaa ikääntyneille henkilöille mahdollisuuden elää omannäköistä elämää ja vaikuttaa käyttämiinsä palveluihin. Kokeilu mahdollistaa palveluntuottajille joustavien, asiakkaiden tarpeista lähtevien palveluiden kehittämisen ja tuottamisen.

Henkilökohtaisen budjetin kokeilussa on 40 henkilöä, joilla on oikeus käyttää sosiaali- ja terveydenhuoltolainsäädännön mukaisesti erilaisia hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä tukevia palveluita.

Pohjanmaan kokeilussa kohderyhminä ovat 55 vuotta täyttäneet omaishoidon tuen asiakkaat (Vaasa) sekä kotona asuvat, monia eri palveluja tarvitsevat (Närpiö ja Pietarsaari).

Mitä henkilökohtainen budjetti tarkoittaa? Entä valinnanvapaus?

Henkilökohtainen budjetti on asiakkaan tarpeiden pohjalta määritelty rahasumma, jolla asiakas voi hankkia asiakassuunnitelmansa mukaisia palveluja.