Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Anna-Kaisa Wikström: Retroa ja arjen oivalluksia

Yhdeksän maalausta ja yksi nukkekoti

Toukokuun näyttely ”Retroa ja arjen oivalluksia” koostuu yhdeksästä maalauksesta ja yhdestä nukkekodista. Maalaukset ovat tehty Copicin graafisilla kynillä, m.m. akyylivärellä ja esineillä. Värimaailma, muodot ja sommitelma muodostuu 50-, 60- ja 70-luvun tapettien, elokuvakulissien, sisustusksen ja mainosten inspiroimana. Minua kiehtoo kaksi- ja kolmiuloitteisen yhdistäminen.

Vuonna 2012 järjestin näyttelyn ”ISO ja pieni” Pietarsaaren kaupunginkirjastossa, jossa esitin muotokuvia kahdesta vanhimmasta lapsestani. Osa töistä tässä näyttelyssä ovat muotokuvia kolmesta nuorimmasta lapsestani ja samalla jatkoa edelliselle näyttelylle.

Valmistuin kuvataiteilijaksi 2004 (Svenska Yrkeshögskolan, Uusikaarlepyy) ja kätilöksi 2012 (Novia, Vaasa). Viime vuosina olen ollut töissä kesäisin ja muuten kotiäitinä. Kotona lasten kanssa joutuu tekemään lukemattomia määriä päätöksiä. Välillä oivaltaa jotakin ja löytää miten meidän perhe haluaa ja tapaa tehdä. Olen yrittänyt dokumentoida nämä pienet ja suuret oivallukset leikkimielisellä tyylilläni.