Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Bo Isomaa: Talvinen satu

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Valokuvanäyttely

Luontokuvaajana haluan saada ihmiset ajattelemaan, tuntemaan ja näkemään oman ympäristönsä. Luonnon kauneus on havaittavissa ei ainoastaan arktisissa maisemissa vaan myöskin omalla takapihalla, puistoissa ja Pohjanmaan rannoilla.
Talvena 2019-20 sää oli erityisen leuto ja kostea, varsinaista pakkastalvea ei nähty. Onko tämä tulevien talvien säätyyppi? Onneksi suurin osa näyttelyn kuvista kuvattiin aikaisempina talvina. Näyttelyn kuvissa näkyvät tuima tuuli, lumi, jää ja talven haikeus.
Ilmakehän lämpeneminen on havaittavissa erityisen selvästi arktisissa maisemissa jossa jäätiköt sulavat tällä hetkellä nopeasti ja napameren jääpeite vähenee kovaa vauhtia aiheuttaen ongelmia hylkeitä metsästävälle jääkarhulle. Näyttely avaa myöskin pienen ikkunan Huippuvuorille päin. Sinne matkustin laivalla keväällä 2019.
Luin äskettäin Melissa Schäfferin ja Fredrik Granathin kirjasta ”Bortom isbjörnens rike” seuraavat sanat: Maapallon jokainen jääkide, joka ainoa vesipisara ja kaikki elävät olennot ovat tiiviisti riippuvaisia toisistaan.