Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Kesänäyttelyt Stundarsissa

Artikkelin kategoriat: Museot ja näyttelyt

Lähitaidetta Stundarsin kesänäyttelyissä!

IMPRINTS & TIMO KONTTINEN
Imprints näyttelyssä Tuija Arina-Sundelin, Ann-Sofi Kattilakoski, Gunilla Lång-Kivilinna, Maija Minni. Näyttely koostuu neljän paikallisen taidegraafikon töistä. He ovat tutustuneet toisiinsa taidegrafiikan merkeissä ja heitä yhdistää intohimo monivaiheiseen ja monipuoliseen kuvan valmistamiseen. Maija Minnin teokset saavat aiheensa elämän mahdollisuuksista ja ohikiitävistä hetkistä. On kiehtovaa, mitkä arjen tapaukset jäävät mieleen ja alkavat rakentaa jotain pysyvää ja mitkä taas unohtuvat. Ann-Sofi Kattilakoski kuvaa erilaisia ja eri tavoin tehtyjä jälkiä. Jäljet voivat olla sekä sisäisiä että ympäristöön tehtyjä. Mitkä jäljet huomataan, mitkä ohitetaan? Mitkä muistetaan, mitkä unohdetaan? Myös Gunilla Lång-kivilinna on kiinnostunut jäljistä. Jälki voi olla ihmisen hylkäämä rakennus tai vain painauma hiekalla, merkki kaiken häilyvyydestä tai pysyvyydestä. Tuija Arina-Sundelin kuvaa kätkettyjä asioita; syvällä olevia tunteita ja luontoa.

TIMO KONTTINEN
Näyttelyssä on esillä fotogravyyri/etsauksia.
Kriisit koskettavat meitä, Koronakriisi on varmasti ollut lähellä meitä kaikkia, niin myös muut kriisit, sairaudet, kuolema, ihmissuhdekriisit, sisäiset kriisit jne.
Portrettimaiset muotokuvat käsittelevät kriisiä monesta erinäkökulmasta. Joktut töistä ovat suoria reagointejani koronakriisiin. Jotkut taas käsittelevät muita kriisejä tai tunteita niiden aikoina.