Ohita valikko

Kokkolan Nuorisosoittokunta, Mari Palo Jukka Eskola

Artikkelin kategoriat: Musiikki ja viihde

Keski-Pohjanmaan Konservatorio/Kokkolan Nuorisosoittokunta

Schaumansali,Pietarsaari, Keski-Pohjanmaan konservatorio, Kokkolan Nuorisosoittokunta

Kokkolan Nuorisosoittokunnalla on kunnia olla esittämässä uutta suomalaista puhallinmusiikkia kokonaisen konsertin verran.

Jussi Lampela on säveltänyt teokset vuoden 2019 aikana Taiteen edistämiskeskuksen apurahan turvin ja hän myös johtaa konsertin.
Konsertissa kuultava kappaleet ovat syntyneet ajatuksesta käyttää hyväksi paikallista osaamista ja antaa nuorille soittajille mahdollisuus työskennellä alusta lähtien uuden materiaalin parissa. Solisteina käytetään alan todellisia huippuja, sopraano Mari Paloa sekä trumpetisti Jukka Eskolaa.
Kappaleissa voi kuulla vaikutteita sekä klassisesta musiikista että jazzmusiikista, ja esimerkiksi Jukka Eskolan tausta jazzmuusikkona antoi minulle mahdollisuuden sisällyttää musiikkiin myös täysin improvisoituja jaksoja. Kappaleet hyödyntävät puhallinorkesterin resursseja kattavasti ja myös orkesterin omat soittajat pääsevät esittämään osaamistaan.
Suurin osa laulukappaleiden teksteistä on amerikkalaisen runoilijan Emily Dickinsonin käsialaa. Dickinsonin tekstien aiheet ovat tänäkin päivänä ajankohtaisia, ja käsittelevät usein aihettaan humoristisin sanankääntein.