Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Kombucha

Artikkelin kategoriat: Kurssit ja koulutukset

På den här kursen går vi igenom hälsofördelar med kombucha och andra fermenterade drycker samt tillverkar egen kombucha.

Kombucha är namnet vi i västvärlden använder för den jäsningsprocess av sötat rumstempererat te där jäst- och bakteriekulturer samarbetar med att bryta ner och göra om sockerarter till organiska syror, enzymer och andra nyttigheter. Resultatet blir en syrlig, lätt kolsyrad probiotisk dryck.

På kursen går vi igenom hälsofördelar med kombucha och andra fermenterade drycker samt tillverkar egen kombucha. Vi gör även en smaksättning av kombucha. Ni får med er scoby hem så ni kan fortsätta brygga hälsodrycken. Ta med 1,5 l glasburk med vid öppning. Ingredienskostnaderna ingår i kursavgiften.

Kursledare: Anita Storm