Ohita valikko

Kultur i paket – att utforma intressanta produkter av fina evenemang

Artikkelin kategoriat: Kurssit ja koulutukset

Har du bra evenemang men tycker att publiken lyser med sin frånvaro? Kom med på en kväll med inspiration och idéer!

Har du bra evenemang men tycker att publiken lyser med sin frånvaro? Vill du lära dig mer om hur du skapar en tilltalande produkt som syns och märks? Kom med på en kväll med inspiration och idéer!

Under kursen får du verktyg för att komma igång med din egen kulturpaketering. Du får också höra mer om två österbottniska föreningar som framgångsrikt arbetat med att paketera sina kulturevenemang.

Föreläsare:

Therese Sunngren-Granlund, forsknings- och utvecklingsledare Novia
KULTURKONCEPTUALISERING OCH -PAKETERING
Goda idéer paketerade i tydliga koncept är hemligheten bakom lyckade arrangemang och samarbeten. Koncept handlar om att möta det verkliga behovet med nyskapande idéer och att kunna paketera dem snyggt. Therese Sunngren-Granlund berättar om konceptualisering av kulturprodukter.

Lilian Pettersson-Smeds, verksamhetsledare Oravais historiska förening
KULTURARVSPAKETERING VID FURIRBOSTÄLLET I ORAVAIS
Oravais historiska förening har arbetat målmedvetet med att paketera föreningens evenemang för olika målgrupper. Lilian Pettersson-Smeds berättar om arbetet inom projektet Kulturarvspaketering och ger praktiska exempel från tillställningar som ordnats vid Furirsbostället de senaste åren.

Daniel Beijar, verksamhetsledare och sekreterare Replot skärgårds hembygdsförening
PROGRAM FÖR SKOLELEVER PÅ ETT FRILUFTSMUSEUM
Granösunds fiskeläge i Södra Vallgrund har sedan ett par år tillbaka ordnat program för lägerskolor på utfärd i Replot skärgård. Under dessa besök på museet har skolelever fått lära sig bland annat att knyta knopar, binda nät, slå rep samt få kunskap om olika fiskar i Kvarken. Daniel Beijar berättar om erfarenheterna med skolbesöken på Granösunds fiskeläge.

Kursen är gratis men du bör anmäla dig senast 8.10.
Arrangörer: KulturÖsterbotten / projektet Museilotsen & Svenska folkskolans vänner