Ohita valikko

Romukäsityö Loftetissa

Kesänäyttely Stand my ground 1.6-11.8

“Det är tjugo år sedan jag tog mina första steg längs skrotkonstens vindlande stig, vilket jag vill uppmärksamma med sommarens huvudutställning “Stand My Ground”.

Det har varit en inspirerande utställning att arbeta ihop, och det är roligt att se hur bra de gamla verken går ihop med de nyaste. Under de senaste veckorna har ungefär ett dussin nya skapelser kommit till, och under arbetets gång har jag funderat på hur mycket serier jag faktiskt läste under mina yngre år. En udda fågel som jag glömt att jag en gång gillat är Gaston… Jag ser ännu tydligt för mig de fascinerande bilderna, slarvigt tecknade med bläckplumpar och allt, där han fräser fram med sin egenhändigt byggda motoriserade skrivbordsstol genom kontorslandskapet.

De bläckplumparnas estetik och den skrivbordsstolens anarki har dunkat sin grundbas, med skank och allt, i mycket jag gjort. I mina senaste verk har serieestetiken igen fått en mera framträdande plats; och även det nya känns som något jag alltid gjort, och alltid gillat.” – Mathias Nystrand