Olet täällä

24.1.2019 - 16:34

Kirjallisuuden ääni soi LittFestissä

Johannes Anyuru, kuva Mercies May
Kirjallisuutta juhlitaan jälleen Vaasassa 14.-17.3. LittFestissä kirjailijavieraita pääsee tapaamaan niin iltajuhlissa kuin kirjallisissa keskusteluissa, ja kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Mukana ovat muun muassa Johannes Anyuru, Katja Kettu, Anja Snellman, Susanna Alakoski, Antti Tuomainen ja Mats Söderlund.

Tämän vuoden tapahtuman teema on Ääni – Röst, ja ohjelmassa käsitellään muun muassa ääneen lukemista, oman äänen löytämistä sekä äänikirjoja.

LittFestin päätapahtumapaikkana toimii Vaasan pääkirjasto, jonka lisäksi lauantai-iltana on ohjelmaa Bock’s Corner Breweryn juhlasalissa. Tuttuun tapaan LittFestin ohjelmassa on kouluvierailuja ja tänä vuonna myös päiväkoti saa kirjailijan kylään. Tapahtuman ohjelma julkaistaan myöhemmin osoitteessa www.vaasa.fi/littfest.

Palkittuja ruotsalaiskirjailijoita

Yksi kaksikielisen kirjallisuusfestivaalin päävieraista on palkittu ruotsalainen kirjailija ja runoilija Johannes Anyuru. Hänen toinen suomennettu romaaninsa He hukkuvat äitiensä kyyneliin voitti Ruotsin Finlandian eli August-palkinnon vuonna 2017.

Toinen LittFestin ruotsalaisvieras on vaasalaissyntyinen, myöskin August-palkittu Susanna Alakoski. Alakoski on ajankohtainen Vaasassa myös ensi syksynä, sillä hänen syksyllä ilmestyvään uuteen romaaniinsa perustuva näytelmä saa kantaesityksensä samaan aikaan Wasa Teaterissa. Kirja sijoittuu Vaasan puuvillatehtaalle.

Uutuutena kaksi lavaa ja kuvittajien taisto

Tuottaja Ilkka Nyqvist kertoo, että tänä vuonna kirjastolle nousee kaksi eri lavaa, Draama-salin päälava sekä vaasalaisrunoilijan mukaan nimetty pienempi Leif Färding -lava Café Proosan yhteyteen. Perjantain iltaohjelmassa molemmilla lavoilla kuullaan esityksiä suomeksi ja ruotsiksi.

- Perjantain iltaohjelmasta on tehty sellainen, että katsoja voi liikkua vapaasti eri lavojen välillä ja seurata niitä esiintyjiä, jotka itseä kiinnostavat. Haluamme myös ”törmäyttää” ihmisiä ja kieliryhmiä Café Proosan tarjoilujen ääressä, Nyqvist kertoo.

Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa koko perheen tapahtuma PiirrosBattle – kuvittajien taisto. Lauantaina aamupäivällä pidettävässä leikkimielisessä kilpailussa kuvittajat Sara LundbergHarri István Mäki ja Joanna Vikström Eklöv ottavat toisistaan mittaa piirtämällä yleisön ehdottamia aiheita. Kisan voittajan päättää yleisö.

 

Kuva: Johannes Anyuru, kuvaaja: Mercies May

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat