Olet täällä

5.9.2018 - 12:44

Kirjastoon on tulossa syksyllä mielenkiintoisia kirjailijavieraita

Ira Vihreälehto_foto Yle_Flinkkilä ja Tastula
Vaasan kaupunginkirjasto tarjoaa syksyn iltoihin kuusi kiinnostavaa kirjailijavierasta Minä ja kirja-luentosarjassa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Luentosarjan aloittaa torstaina 13.9. historiantutkija ja kirjailija Ira Vihreälehto Draama-salissa klo 18-19.30. Vihreälehto kertoo keväällä ilmestyneestä kirjastaan Kunnes rauha heidät erotti - Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana. Teos antaa äänen niille suomalaisille, joille jatkosodan vuodet tuovat mieleen myös lämpimiä muistoja venäläisistä.

Torstaina 27.9. esiintyy Runomies Reijo Vähälä Palosaaren kirjastossa klo 12.30-13.30 Suomi ja suomalaiset vuosisatain saatossa –matineassa. Reijo Vähälä on tamperelainen 'mies ja ääni' - harrastajalausuja, runonlaulaja ja runomies.

Torstaina 11.10. klo 17.30-19 esiintyy Draama-salissa FT, dosentti Teemu Keskisarja, joka on yksi Suomen tunnetuimpia historioitsijoita. Keskisarjan aiheena on Nälkätaiteilijoiden ja mesenaattien historiaa Suomessa.

Torstaina 25.10. klo 17.30-19 Draama-saliin saapuu puhumaan tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen Pohjois-Norjan kauneimmista päiväretkikohteista. Ahonen on suunnitellut vaelluksia itselleen sekä tuttavilleen ja käynyt vaeltamassa Skandinavian erämaissa yli kymmenen vuoden ajan, iltapäiväretkistä aina kolmen viikon mittaisiin vaelluksiin.

Tiistaina 6.11. esiintyy vaasalainen kirjailija Christel Sundqvist Draama-salissa klo 18-20. Susann Skata haastattelee Sundqvistia tämän uusimmasta kirjasta Nu spränger vi taket. Tilaisuus on ruotsinkielinen.

Torstaina 15.11. klo 18-19.30 esiintyy Draama-salissa vaasalaislähtöinen Katarina Leppänen, joka toimii nykyään Göteborgin yliopistossa professorina. Leppäsen aihe on Kvinnor i skrift: Aino Kallas, Hella Wuolijokis och Elin Wägners politiska författarskap. Tilaisuus on ruotsinkielinen. 

Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan kirjaston nettisivulla kirjasto.vaasa.fi

 

Kuvassa Ira Vihreälehto, kuva © Yle Flinkkilä ja Tastula

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

Lampaita niityllä
20.5.2019
Vaasan kaupungin viheralueyksikkö hankki viime keväänä ensimmäistä kertaa kesälampaita maisemanhoitajiksi Vanhaan Vaasaan. Kokeilu toimi niin hyvin, että lampaita hankittiin kesätöihin myös tänä...