Olet täällä

2.10.2015 - 8:53

Laadukas opetustoiminta jatkuu Vaasassa kouluverkoston mahdollisista muutoksista huolimatta

Koulutoimi esittää varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnalle, että suomenkielisten alakoulujen oppilaspaikkoja vähennetään noin 300:lla. Vähennys toteutettaisiin lakkauttamalla Asevelikylän, Palosaaren ja Teeriniemen koulut. Samalla esitetään Köpingin koulun yhdistämistä Savilahden kouluun. Opetuksen laatuun muutoksilla ei olisi vaikutusta.

Kaupungin talouden tasapainottaminen edellyttää perusopetukselta taloudellisia toimenpiteitä. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti sen on etsittävä noin miljoonan euron säästöt vuosien 2016–2018 aikana. Suomenkielisen perusopetuksen palvelu- ja kouluverkkoselvityksessä on selvitetty opetuspalveluiden tämän hetkinen tilanne ja se, miten palveluja tullaan tulevina vuosina kehittämään.

− Selvitys osoittaa, että tilankäyttöä tulee parantaa. Oppilaspaikkoja on liikaa nykyiseen oppilasmäärään nähden ja tiloja ei hyödynnetä riittävän tehokkaasti. Koulujen käyttöaste on alhainen ja oppilaskohtainen tilankäyttö keskimäärin liian korkea, kertoo koulutoimenjohtaja Juha-Pekka Lehmus.            

Lakkautettavien koulujen oppilaat ja opettajat siirtyisivät alueen muihin kouluihin. Muutto toiseen kouluun ei tarkoita oppilaille opetuksen tason heikentymistä. Tutut opettajat siirtyisivät ainakin osittain oppilaiden mukana ja nyt esitetyillä toimenpiteillä koulujen opetustoiminta olisi mahdollista pitää nykyisellä tasolla.

− Kuten jo henkilöstöllemme kerroin, syntyy hyvä ja laadukas opetustoiminta taitavista osaajista. Koulutoimi haluaa näillä toimenpiteillä pitää kiinni nykyisestä opetustoiminnasta, oppilaille annettavista tukitoimista ja koko perusopetuksessa työskentelevästä henkilöstöstä, Lehmus vakuuttaa.

Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta käsittelee koulutoimen ehdotusta kokouksessaan 7.10.

 

Kuulemistilaisuudet

Vaasan kaupunki järjestää suomenkielisen perusopetuksen kouluverkkoselvitystä koskevat kuulemistilaisuudet tiistaina 6.10. Asevelikylän, Palosaaren ja Teeriniemen kouluilla. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kaupungin asukkaille ja tilaisuuksissa kerrotaan kouluverkkoselvityksen tuloksista ja esitettävistä jatkotoimenpiteistä.

Aikataulu:

Palosaarella pidettävä tilaisuus Palosaaren koululla klo 17.00

Asevelikylässä pidettävä tilaisuus Asevelikylän koululla klo 18.00

Teeriniemellä pidettävä tilaisuus Teeriniemen koululla klo 19.00

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat