Olet täällä

19.9.2017 - 14:10

Omasta hyvinvoinnistaan huolehtiminen kannattaa aina

Kuva pariskunnasta
Vaasan kaupunki ottaa käyttöönsä kuntalaisille suunnatun eOmahoitokirjasto –palvelun syyskuun lopussa. eOmahoitokirjaston avulla kuntalaiset saavat tutkittua tietoa sairauksista ja ohjausta erityisesti pitkäaikaissairauksien omahoitoon. Palvelusta löytyy esimerkiksi videoita, joissa näytetään, miten verenpaine mitataan kotona.

- Toivomme kuntalaisten entistä enemmän huolehtivan itsestään. Useat pitkäaikaissairaudet voisi jopa välttää hyvillä elämäntavoilla tai ainakin viivästyttää niiden puhkeamista, kertoo Vaasan kaupungin avoterveydenhuollon ylilääkäri Leena Kettunen. – eOmahoitokirjastosta löytyy todella hyvää, käytännönläheistä ohjausta, kuinka jokainen meistä voi pitää parempaa huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

Omahoito on entistä helpompaa ja osa nykypäivää

eOmahoitokirjasto -palvelu on suunnattu kaikille kuntalaisille. Palvelun hyödyntämistä suositellaan erityisesti potilaille, joilla on jo todettu pitkäaikainen sairaus.

- Potilaat, joilla todetaan jokin sairaus, saavat lyhyessä ajassa paljon tietoa sairaudestaan ja sen hoidosta. Tieto sairaudesta ja siihen liittyvä tietotulva voi johtaa siihen, ettei kaikkea tietoa ehdi sisäistämään. Tällöin eOmahoitokirjastosta saa hyvän avun. Sieltä löytyvät sairauskohtaiset omahoito-ohjeet, joita voi katsoa kaikessa rauhassa kotona, valaisee kehittämissuunnittelija Camilla Mäkinen.

- Potilaan, jolla on todettu pitkäaikainen sairaus, on opittava elämään oman sairautensa kanssa ja tässä eOmahoitokirjastosta on konkreettista hyötyä, muistuttaa Kettunen.

Sähköinen terveystarkastus- ja valmennus antaa tietoa kuntalaisista

Vaasan kaupunki on jo parin vuoden ajan tarjonnut kuntalaisille sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen, jonka on myös tuottanut Duodecim. Sähköisessä terveystarkastuksessa saa selville, miten elämäntavat vaikuttavat arvioituun elinikään ja riskeihin sairastua. Ohjelmassa voi myös ilmoittautua sähköisiin valmennusohjelmiin, joista saa tukea elämäntapojen kohentamiseen.

- Jokaisen aikuisen kannattaa tehdä sähköinen terveystarkastus ja kiinnittää huomiota omaan elämänlaatuun. Kuntalaiset saavat tietoa omasta hyvinvoinnistaan ja samalla me ammattilaiset saamme yleistä tietoa vaasalaisten hyvinvoinnista ja elämäntavoista, kannustaa Kettunen.

www.vaasa.fi/omahoito 

Uusimmat