Olet täällä

15.6.2017 - 9:42

Puistikoiden suosikit saavat eteensä pyöräparkit

Pyöräparkki sijainnit kartalla
Autonmuotoiset pyöräparkkitelineet asennetaan neljään tavalliseen pysäköintiruutuun Hovioikeudenpuistikon ja Vaasanpuistikon varsille. Kaupunki pyysi vaasalaisilta ehdotuksia paikoista, ja sai yli 750 ehdotusta.

Tulleiden ehdotusten perusteella kolme telinettä laitetaan Hovioikeudenpuistikolle ja yksi Vaasanpuistikolle.

– Kiitos kaikilla aktiivisuudesta! Nyt saadaan pyöräparkit paikkoihin, joissa pyörille ei ole ollut tilaa, kuten puistikoilla suosittujen liikkeiden, ravintoloiden ja kahviloiden eteen, kadunsuunnitteluinsinööri Siri Gröndahl sanoo.

Pyöräparkit asennetaan valittuihin pysäköintiruutuihin ennen juhannusta.Telineessä on pyörille runkolukittavat paikat, ja yhteen parkkiin mahtuu 10 pyörää. Telineet ovat siirrettäviä, jos paikan vaihdolle tulee tarvetta.

Gröndahlin mukaan torille tuli paljon toiveita, ja sinne onkin suunnitelmissa toisenlaiset pyörätelineet.
– Vaasanpuistikko 22:n edusta kuului suosikkeihin, mutta rakennuksen purkutöiden takia siihen ei nyt laiteta telinettä, Gröndahl kertoo.

Vaasa on pyöräilykaupunki, ja kaupunki haluaa hankinnalla tukea pyöräilyä. Se on sekä terveyden, liikunnan että ympäristön kannalta todella hyvä liikkumismuoto. Hankinta tukee kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelman tavoitteita.

Pyöräparkki

Ehdotetut paikat

Ehdotetut paikat pyöräparkeille


 

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat