Olet täällä

30.11.2018 - 13:49

Pukinjärvestä kohonnut maamassa siirretään pois 3.12. alkaen

Vaasassa Pukinjärven pohjasta on kohonnut pilaantunutta maamassaa järven pintaan. Pilaantunut maamassa on siirrettävä, jotta se ei pääse aiheuttamaan vahinkoa ympäristölle. Vaasan kaupunki siirtää massan pois Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hyväksymän suunnitelman mukaisesti 3.12.2018 alkaen.

Massa kaivetaan pitkäpuomisella kaivinkoneella pois ja siirretään kuorma-autolla Stormossen Oy:n jätekeskukseen Mustasaareen. Poistotyö kestää noin viikon. Työmaa-alue on merkitty Pohjolankadulla liikennemerkein, mutta liikenteelle aiheutuvan haitan arvioidaan olevan vähäinen.

– Varsinaiset kaivuutyöt tehdään liikennereittien ulkopuolella, joten työmaasta ei pitäisi aiheutua haittaa liikenteelle, Vaasan kaupungin kuntatekniikan rakennuspäällikkö Jan-Ove Ingo kertoo. 

Poistotyön toteuttaa urakoitsija Sundström Oy. Työnjohdon lisäksi Kuntatekniikan työmaavalvonta sekä ulkopuolinen ympäristötekninen valvonta ovat paikalla tarkkailemassa massan poistoa.

Massan sijoittaminen Stormossen Oy:lle on hyväksytty Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimesta. Työn kokonaiskustannus on noin 70 000 €.

 

Tiedote 24.10.2018: Pukinjärvestä kohonnut maamassa siirretään pois mahdollisimman pian

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat