Olet täällä

15.3.2017 - 16:58

Sohjot pois ja kaivot auki – kohta päästään hiekanpoistoon

Kirkkopuistikko kunnossapito
Katujen kunnossapito hyörii parhaillaan Vaasan katujen ja pyöräteiden kimpussa. Tähtäimessä on päästä poistamaan hiekkoja heti, kun yöpakkasetkin ovat ohi.

Katujen kunnossapidon päivystäjä Björn Gustafsson kertoo, että juuri parhaillaan aurataan sohjoja ja polanteita pois Vaasan kaduilta ja pyöräteiltä. – Aamuyöstä lähtien on tehty hommia. Teemme kaiken voitavan, jotta päästäisiin mahdollisimman nopeasti hiekanpoistoon, Gustafsson kertoo.

Kun tiet sulaa paljastuvat myös routavauriot. Gustafssonin mukaan myös teiden kuoppia on paikattu tänään. Isojakin lätäköitä syntyy nyt, kun lumet sulavat, mutta kaivot, ojat ja maa ovat vielä jäässä eikä vesi imeydy. – Avaamme kaivoja ja ojarumpuja täyttä häkää, hän kertoo.

Vappuun mennessä kaikki hiekat pois

Kun yöpakkaset ovat ohi, päästään aloittamaan hiekanpoisto. – Ellei takatalvea tule, kaikki Vaasan kadut ja pyörätiet on putsattu vappuun mennessä. Käytämme hiekanpoistossa aina vettä pölyämisen estämiseksi ja siksi pakkasta ei saisi olla, Gustafsson kertoo.

Koko kaupungin hiekanpoisto kestää 3–4 viikkoa. Puhdistuksessa edetään kaupunginosa kerrallaan.

– Keskusta putsataan ensin, sitten Palosaari ja Vaskiluoto. Olemme vaihdelleet vuosittain tasapuolisuuden nimissä muiden asuinalueiden järjestystä, Gustafsson sanoo.

Myös roskia paljastuu lumen alta. – Ensimmäiset kesätyöntekijät tulevat toukokuun alussa. He aloittavat työt poimimalla roskia pääteiltä ja pyöräteiltä, Gustafsson kertoo.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat

hankkeen_tavoite_kuva_3.jpg
19.9.2017
Hankkeen päätavoite on edistää Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelman toteuttamista.