Olet täällä

30.1.2018 - 10:34

Uusi bussilinja kokeiluun – pikayhteys töihin Runsoriin

Biokaasubussi
Miltä kuulostaisi kyyti, joka veisi 30 minuutissa kotiovelta töihin, ja silti sitä voi kutsua joukkoliikenteeksi? Vastaus tähän on kaupungin kokeilu nopeasta bussiyhteydestä Vaasan pohjoisosista Runsoriin! Linja suunnitellaan käyttäjien toiveiden mukaiseksi.

Uusi työmatkalinja Runsor Express on kokeilu, jolla selvitetään uuden joukkoliikennelinjan kannattavuutta ja kysyntää käyttäjälähtöisesti ja kokeilevin menetelmin.

– Nyt kaikkien Västervikin, Gerbyn, Isolahden ja Pukinjärven suunnista Runsoriin töihin kulkevien kannattaa lähteä mukaan tähän, kehottaa projektikoordinaattori Jaakko Löytynoja.

Runsor Express liikennöi 5.3.–1.6.2018 ensimmäisen kokeilujakson ajan. Bussin kyytiin pääsee tavalliseen tapaan Waltti-kortilla tai käteisellä.

Tarpeiden mukaisen bussilinjan kehittely vaatii käyttäjiltä kommentteja

Linjan suunnitteluun voi vaikuttaa nyt vastaamalla kyselyyn osoitteessa vaasa.fi/runsorexpress 
Kysely on auki 11.2.2018 asti. Yhteistietonsa antaneet pidetään ajan tasalla kokeilulinjan edistymisestä.

Kyselystä saatujen vastauksien perusteella päätetään Runsor Expressin lopullinen reitti, vuorojen aikataulut sekä kahdesta kolmeen keskeistä pysäkkiä, joilta pääsee bussin kyytiin lähes kotioven edestä.  

– Kokeilun avulla saamme uutta tietoa linjan tarpeellisuudesta ja käyttäjien kokemuksista. Samalla mietitään linjan mahdollista jatkamista kokeilun jälkeen, kertoo joukkoliikennesuunnittelija Lotta Rautio.

Raution ja Löytynojan mukaan tavoitteena on luoda todella varteenotettava vaihtoehto yksityisautoiluille Vaasassa. – Nyt kannattaa vastata ja vaikuttaa, he kannustavat.

Lisätietoja antavat:
Joukkoliikennesuunnittelija Lotta Rautio, puh. 040 167 8618
Projektikoordinaattori Jaakko Löytynoja, puh. 040 632 7660

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat