Olet täällä

5.6.2017 - 12:39

Vaasa myöntää esteettömyysavustusta ensimmäistä kertaa

Vaasa kaikille -tarra
Kaupunki myöntää esteettömyysavustusta vaasalaisille yhdistyksille, yhteisöille ja pienille yrityksille palvelu- ja toimitilojen esteettömyyden ja saavutettavuuden parantamiseksi. Avustusta voi hakea elokuun loppuun saakka.

Avustus myönnetään hakemusten perusteella

Esteettömyysavustuksen kohteena ovat toimenpiteet, jotka mahdollistavat kuulo, näkö- tai liikuntarajoitteisen henkilön esteettömän pääsyn, liikkumisen ja toimimisen palvelu- ja toimitiloissa. Avustusta myönnettäessä kiinnitetään huomiota tilojen kokonaisesteettömyyteen.

− Avustettavia toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi luiskien rakentaminen, oviaukkojen leventäminen, kaiteiden asentaminen tai ulko-ovien automatisointi, esittelee asuntosihteeri Sanna Komsi.

Esteettömyysavustus on enintään 30 prosenttia hankkeen hyväksytyistä kokonaiskustannuksista tai enintään 3 000 euroa. Avustusta tulee hakea esteettömyysavustusanomus-lomakkeella kaupungin kiinteistötoimesta viimeistään 31.8.

Esteettömyydestä hyötyvät kaikki

Kaupunki myöntää esteettömyysavustuksia nyt ensimmäistä kertaa. Idea lähti liikkeelle kaupunginvaltuutettujen aloitteesta ja se nähtiin hyvänä myös virkamiestasolla.

Päinvastoin kuin herkästi ajatellaan ei esteettömyys ole vain pienen marginaalin tarve.

− Toki ikääntyvän väestön määrä kasvaa ja iän myötä esimerkiksi liikkuminen usein hankaloituu. Kaupunki haluaa kuitenkin olla helposti tavoitettava ja esteetön jokaiselle asukkaalle, korostaa vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäki.

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat