Olet täällä

5.10.2017 - 9:55

Vaasan esikoululaiset ruokkivat biokaasubusseja energiansäästöviikolla

Viime vuosina syntyvyys Vaasassa on noussut merkittävästi verrattuna 2000-luvun alkuun
Vaasan esikoululaisille järjestetään Sipi Sammakon Ruoki busseja-tapahtuma energiansäästöviikolla. Ideana on opettaa lapsille biojätteiden lajittelua ja sitä, miten biojätettä hyödynnetään biokaasubussien ”ruokana”. 

Vaasan esikoululaisille järjestetään Sipi Sammakon Ruoki busseja-tapahtuma. Ideana on opettaa lapsille biojätteiden lajittelua ja sitä, miten biojätettä hyödynnetään biokaasubussien ”ruokana”.

Esikoululaiset nousevat biokaasubussin kyytiin päiväkodin lähellä olevalta pysäkiltä.
– Jaamme kaikille omat bussiliput matkaa varten, ja teemme samalla bussin käyttöä tutuksi lapsille, kertoo joukkoliikennesuunnittelija Lotta Rautio Vaasan kaupungilta.

Bussimatkan jälkeen esikoululaiset osallistuvat oman alueensa Sipi Sammakon Ruoki busseja-tapahtumaan. Neljässä tapahtumassa jaetaan yhteensä 700 biojätepussia. Jaettaviin biopusseihin pakataan lapsille porkkanat, tietoa ja tehtäviä biojätteen lajittelusta sekä Sipi Sammakon siivouskoulun tehtäväkirjat.  

– Tarjoamme lapsille paikan päällä hedelmiä, ja samalla opetellaan biojätteen ja paperin tiputtamista oikeisiin roskiksiin. Kotiin vietävän biojätepussin kanssa voi harjoittelua jatkaa kotona, kertovat Siivouspalveluiden Arja Sipilä sekä Stormossenin Ira Kekarainen.

Paikalla lapsia opastamassa ja tehtävänurkkauksia järjestämässä ovat Vaasan kaupungin siivouspalveluiden Sipi Sammakko (Arja Sipilä) sekä Stormossenin neuvontavastaavat.

Päivän opit ja tehtävät viedään päiväkoteihin ja koteihin viemisiksi. – Jatkamme aiheesta päiväkodilla. Kestävä kehitys ja osallistaminen kuuluvat varhaiskasvatukseen. Lähdimme innolla mukaan tähän tapahtumaan, kertoo esikoululaisten osallistumista koordinoiva päiväkodinjohtaja Mia Jokipii.

Jätteiden lajittelu ja joukkoliikenteen käyttö ovat avainasemassa Vaasan kaupungin tavoitteessa hiilineutraalista kaupungista vuoteen 2035 mennessä. – Kyllä lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus tässäkin asiassa, sanoo energia- ja ilmasto-ohjelman vetäjä Maija Alasalmi.

Energiansäästöviikolla suomalaiset yritykset, yhteisöt, koulut ja oppilaitokset kampanjoivat energian ja materiaalien järkevän käytön puolesta. Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään 9.-15.10.2017.

kaasubussi1_1600x1100.jpg

Kuva: tyttö ja omena, Katja Lösönen
Kuva: biokaasubussi, Mikko Lehtimäki

Uusimmat