Olet täällä

2.6.2017 - 17:52

Vaasan kaupungin vammaiskuljetuspalvelut uudistuivat 1.6.2017

Vaasan Kaupunginhallitus on päättänyt 7.12.2015, että kuljetuksia tullaan jatkossa ohjaamaan ulkoisen palveluntarjoajan toimesta ja sen sekä erilaisten kuljetuspalveluiden hallinnointi- ja järjestämisvastuu siirretään Vaasan kaupungin kuljetustoimistolle.Toimenpiteillä pyritään turvaamaan nykyiset palvelut sekä parantamaan palvelun laatua.

Vaikeavammaisille henkilöille järjestetään virkistymisen, asioinnin ja työmatkojen turvaamiseksi vammaispalvelulain mukaan kuljetuspalvelua. Kuljetus tapahtuu joko tavallisella taksilla tai invataksilla asiakkaan tarpeista riippuen.

Vammaisten kuljetuspalvelut uudistuvat Vaasassa 1.6.2017, ja tästä päivästä alkaen kaikki Vaasan kaupungin maksamien taksi- ja invataksimatkojen tilaukset tapahtuvat keskitetysti samasta taksikeskuksen numerosta 06-320 3745. Samalla kuljetuspalvelujen käyttö helpottuu, sillä uudistuksen myötä asiakkaiden kuljetuspalvelukortit jäävät pois käytöstä.

Myös kuljetuspalvelujen käyttöohje on päivitetty vastaamaan tavoiteltua palvelun laatua ja ohjeistusta on selkiytetty. Uusi käyttöohje ja saatekirje uudistuksesta on lähetetty kaikille vammaispalvelulain mukaisten kuljetusten piiriin kuuluville vaasalaisille.

Kuljetuspalvelun asiakkaiden oikeus palvelun käyttöön pysyy ennallaan aikaisemmin tehtyjen päätösten mukaisesti.

 

LISÄTIETOJA

Vaasan kaupungin vammaispalvelu puh. 040-546 9588, puhelinaika ti-to klo 9-10

Uusimmat