Olet täällä

6.12.2017 - 15:00

Vaasan kaupunki palkitsi kulttuuritekijöitä

Silas Lorenz, Robin Asukas ja Kalle Lorenz, foto Linus Lindholm
Vaasan kaupunki on myöntänyt tämän vuoden Kulttuuripalkinnon Wasa Gospel –kuorolle sekä Nuori kulttuuritekijä –stipendin Silas Lorenzille, Kalle Lorenzille ja Robin Asukkaalle.

Kulttuuripalkinnon saaja Wasa Gospel –kuoro on perustettu vuonna 2016 ja se on kasvanut 40-henkiseksi ryhmäksi, joka musiikillaan ja esiintymisillään tarjoaa iloa, valoa ja toivoa kuulijoille. Kuoro tuo raikkaalla ja intohimoisella otteella esiin Vaasassa vähemmän kuultua gospelmusiikkia, sekä esiintyy aktiivisesti Vaasassa ja muuallakin Suomessa. Kuoroa johtaa Emma Wallin-Flottorp.

Vaasan kaupungin Kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena henkilölle tai ryhmälle, joka on tehnyt merkittävää ja näkyvää työtä omalla kulttuurin alallaan Vaasan kaupungin hyväksi. Kulttuuripalkinto on suuruudeltaan 2000 €.

Nuori kulttuuritekijä –stipendi Billy Elliot –musikaalin lapsitähdille

Nuori kulttuuritekijä -stipendin saavat Silas Lorenz, Kalle Lorenz ja Robin Asukas, jotka vuorottelevat pääroolissa Vaasan kaupunginteatterin syyskuussa ensi-iltansa saaneessa musikaalissa Billy Elliot. Pojat ovat osoittaneet suurta potentiaalia, lahjakkuutta ja sitoutumista teatterin lavalla sekä osallistuneet aktiivisesti harjoituksiin ja esityksiin.

Nuori kulttuuritekijä -stipendi jaetaan kannustimena nuorelle lahjakkaalle ja aktiiviselle kulttuuriharrastajalle tai -ryhmälle, joka on osoittanut suurta potentiaalia omalla kulttuurin alallaan. Stipendin saaja on toiminut persoonallaan ja työskentelyllään myös innoittajana muille nuorille kulttuurin harrastajille. Stipendi voidaan myöntää alle 25-vuotiaalle vaasalaiselle nuorelle tai nuorten ryhmälle. Stipendi on 1000 €.

 

Kuva: vas. Silas Lorenz, Robin Asukas ja Kalle Lorenz, kuvaaja: Linus Lindholm

Aiheeseen liittyvät asiasanat: 

Uusimmat