Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko
Nuoret

Osallistuvan budjetoinnin kokeilu

Hyvää syntymäpäivää Vaasa – mikä pieni unelma ympäristössäsi kaipaa toteutusta?

Vaasan kaupungilla on varattu asukkaiden ideoiden toteutukseen 5000€ osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta. Kokeilulla haluamme asukkaita mukaan oman ympäristön kehittämiseen – te olette parhaita asiantuntijoita siinä, mikä parantaisi juuri teidän lähiympäristöä!

Hakemuksia saa lähettää 29.9. saakka ja voittaneet hankkeet julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2.10. Osallistuvan budjetoinnin rahat on varattu tälle vuodelle, joten unelman toteutus pitää olla valmis vuoden 2020 loppuun mennessä.

Hakemuksen voi lähettää yksityinen henkilö, yritys, kaveriporukka, saman kadun asukkaat tai yhdistykset. Ideat lähetetään nettilomakkeella, jossa kerrotaan idea ja sen toteutuspaikka, sekä hahmotellaan kevyesti toteutuksen kustannuksia. Lisäksi hakijalta tiedustellaan, miten ehdotus parantaa vaasalaisten elämää tai tekee vaasalaiset onnelliseksi. Ehdotuksen kustannusarvio voi olla mitä vain 1-5000€ välillä.

Saapuneet ehdotuksen käsitellään Osallistumisohjelman ohjausryhmässä, joka valitsee niistä yhden tai useamman toteutukseen. Voittajat julkistetaan Vaasan syntymäpäivänä 2.10., ja idean toteutusta seurataan Vaasan sosiaalisen median kanavissa.

Vinkkejä ideaan:

  • Arvioi kustannuksia, joita tulee materiaalihankinnoista, laitevuokrista jne.
  • Tarvitseeko jokin osa toteutuksesta talkoita tai voiko toteutukseen osallistua kaupunkilaiset vai ammattilaiselta ostettua työtä.
  • Kaupungin toimialojen kanssa voidaan tehdä yhteistyötä, jolloin välineiden kulut menevät yksiköiden kautta, ja myös ohjausta ja henkilökunnan kohtuullisia työtunteja toteutukseen saa kaupungilta ilman kustannuksia.

Osallistuvan budjetoinnin kokeilu – Försök med deltagande budgetering

Lisätietoja: