Ohita valikko

Talent Coastline Employment

Hanke on loppunut 2022.

Talent Coastline Employment -hanke pyrkii omalta osaltaan vastaamaan tähän haasteeseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää palveluita, jotka edistävät kansainvälisen, osaavan työvoiman työllistymistä ja asettautumista Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Hanke toteuttaa valtakunnallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa ja on osa Kokka kohti Suomea -hanketta sekä Pohjanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa Talent Coastline -ekosysteemiä.

Hanke koostuu kolmesta kokonaisuudesta:  

Elä meillä! keskittyy kansainvälisten osaajien kielitaidon vahvistamiseen sekä heidän paikallisten verkostojen muodostamisen tukemiseen. 

Työskentele meillä! tähtää työnantajien kansainvälisen rekrytoinnin tukemiseen ja kehittämiseen työnantajille suunnatun koulutuksen ja viestinnän keinoin.  

Apua meiltä! tarkoituksena on kehittää viranomaistoiminnan koordinaatiota kansainvälisten osaajien tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelutoiminnassa ja jalkauttaa tämä palvelu kansainvälisen rekrytoinnin tueksi sekä paikallisella että alueellisella tasolla. 

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta

Kokonaiskustannukset: 518 317 € (ESR:n osuus 75 %) 

Päätoteuttaja:  

Vaasan kaupunki (+ Vamia) 

Osatoteuttajat:  

Kokkolan kaupunki

Yrkesakademin i Österbotten (YA!)

Vaasan Yliopisto, kielikeskus Linginno 

ESR logoVipuvoima EUlta

  • Osahanketoimijoiden, YA, Vamia, Linginno ja Kokkolan kaupunki, monipuolisia tuotoksia kansainvälisten asukkaidensa asettautumiseen ja alueemme veto- ja pitovoimaan liittyvissä kysymyksissä.

  • Oletko tekemässä rekrytointia ulkomailta? Mietityttääkö käytännön asioiden sujuminen Suomessa? Suomeen saapuvan työntekijän asettautumiseen voi nyt saada tukea jopa 80%.

  • Yhteenveto Get Together Networkin toiminnoista kaikille ulkomailta Vaasaan työn, puolison tai opintojen perässä muuttaneille ja muille kansainvälisyydestä kiinnostuneille.

  • MDIn laatima Pohjanmaan ja Vaasan tilannekuva syksy 2022.

  • Are you a student in Vaasa looking for a job? Finding the right job could be a bit tricky, so we created a short guide to help you get started. The guide contains hints about job seeking and useful links to organizations and Finnish authorities.

  • Hankkeen aikana pidettyjen webinaarien esityksiä, tietoa tapahtumista ja yhteistyöprojekteista löydät täältä.

  • Koulutus- ja työperusteisen maahanmuuton tiekartta 2035 asettaa kovat tavoitteet Suomen kilpailukyvyn turvaamiseksi. Mitä luvut tarkoittavat Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan näkökulmasta? Teemaa käsitelleen seminaarin esitykset luettavissa täältä.