Ohita valikko

Talent Coastline Employment

Työllisyystilanne Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla on hyvä ja monella alalla koetaan työvoimapulaa. Yritysten elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn sekä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi alueet tarvitsevat kipeästi osaavaa työvoimaa.

Talent Coastline Employment -hanke pyrkii omalta osaltaan vastaamaan tähän haasteeseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää palveluita, jotka edistävät kansainvälisen, osaavan työvoiman työllistymistä ja asettautumista Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Hanke on osa Pohjanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa Talent Coastline -ekosysteemiä.

Hanke koostuu kolmesta kokonaisuudesta:  

Elä meillä! keskittyy kansainvälisten osaajien kielitaidon vahvistamiseen sekä heidän paikallisten verkostojen muodostamisen tukemiseen. 

Työskentele meillä! tähtää työnantajien kansainvälisen rekrytoinnin tukemiseen ja kehittämiseen työnantajille suunnatun koulutuksen ja viestinnän keinoin.  

Apua meiltä! tarkoituksena on kehittää viranomaistoiminnan koordinaatiota kansainvälisten osaajien tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelutoiminnassa ja jalkauttaa tämä palvelu kansainvälisen rekrytoinnin tueksi sekä paikallisella että alueellisella tasolla. 

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta

Kokonaiskustannukset: 426 584 € (ESR:n osuus 75 %) 

Päätoteuttaja:  

Vaasan kaupunki (+ Vamia) 

Osatoteuttajat:  

Kokkolan kaupunki

Yrkesakademin i Österbotten (YA!)

Vaasan Yliopisto, Linginno 

ESR logoVipuvoima EUlta

  • Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston koordinoima Talent Coastline ja Talent Coastline Employment -hanke järjestävät työnantajia ja kansainvälisiä osaajia yhdistävän virtuaalisen verkostoitumistapahtuman.

  • Are you a student in Vaasa looking for a job? Finding the right job could be a bit tricky, so we created a short guide to help you get started. The guide contains hints about job seeking and useful links to organizations and Finnish authorities.

  • Mistä löydämme tulevaisuuden työntekijät? Mitkä ovat askeleet kansainvälisessä rekrytoinnissa? Mitä työnantajan on hyvä huomioida? Torstaina 29.04.2021 Talent Coastline Employment –hanke järjesti kansainvälistä rekrytointia käsittelevän webinaarin työnantajille. Tältä sivulta löydät webinaarin materiaalit ja osallistujien palautetta.

Yhteystiedot