Ohita valikko

Talent Coastline Employment

Työllisyystilanne Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla on hyvä ja monella alalla koetaan työvoimapulaa. Yritysten elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn sekä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi alueet tarvitsevat kipeästi osaavaa työvoimaa.

Talent Coastline Employment -hanke pyrkii omalta osaltaan vastaamaan tähän haasteeseen. Hankkeen tavoitteena on kehittää palveluita, jotka edistävät kansainvälisen, osaavan työvoiman työllistymistä ja asettautumista Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Hanke toteuttaa valtakunnallista Talent Boost -toimenpideohjelmaa ja on osa Kokka kohti Suomea -hanketta sekä Pohjanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa Talent Coastline -ekosysteemiä.

Hanke koostuu kolmesta kokonaisuudesta:  

Elä meillä! keskittyy kansainvälisten osaajien kielitaidon vahvistamiseen sekä heidän paikallisten verkostojen muodostamisen tukemiseen. 

Työskentele meillä! tähtää työnantajien kansainvälisen rekrytoinnin tukemiseen ja kehittämiseen työnantajille suunnatun koulutuksen ja viestinnän keinoin.  

Apua meiltä! tarkoituksena on kehittää viranomaistoiminnan koordinaatiota kansainvälisten osaajien tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelutoiminnassa ja jalkauttaa tämä palvelu kansainvälisen rekrytoinnin tueksi sekä paikallisella että alueellisella tasolla. 

Rahoittaja: Euroopan sosiaalirahasto Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta

Kokonaiskustannukset: 518 317 € (ESR:n osuus 75 %) 

Päätoteuttaja:  

Vaasan kaupunki (+ Vamia) 

Osatoteuttajat:  

Kokkolan kaupunki

Yrkesakademin i Österbotten (YA!)

Vaasan Yliopisto, kielikeskus Linginno 

ESR logoVipuvoima EUlta

  • Koulutus- ja työperusteisen maahanmuuton tiekartta 2035 asettaa kovat tavoitteet Suomen kilpailukyvyn turvaamiseksi. Mitä luvut tarkoittavat Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan näkökulmasta? Mitä voimme tehdä alueena, ekosysteeminä, kuntana ja eri toimijoina, jotta kansainväliset osaajat tulevat ja asettautuvat alueelle. Tervetuloa keskustelemaan aiheesta torstaina 29.9.

  • Verkosto kaikille ulkomailta Vaasaan työn, puolison tai opintojen perässä muuttaneille ja muille kansainvälisyydestä kiinnostuneille. Täältä tapahtumavinkkejä ja muuta ajankohtaista. Tulossa mm. retki Meteoria Söderfjärdenille 28.9 (täynnä!) ja Vaasa Spouse Programme aloitustilaisuus 3.10!

  • Tarvitseeko yrityksesi tukea ja tietoa kansainvälisestä rekrytoinnista? Olemme koonneet hyödyllistä tietoa ja inspiraatiota aiheeseen.

  • Oletko tekemässä rekrytointia ulkomailta? Mietityttääkö käytännön asioiden sujuminen Suomessa? Suomeen saapuvan työntekijän asettautumiseen voi nyt saada tukea.

  • Vaasa Welcome Office Newsletter on keino tavoittaa Vaasaan eri syistä muuttaneita maahanmuuttajia heitä kiinnostavilla, englanninkielisillä uutisilla ja informaatiolla tulevista tapahtumista.

  • Are you a student in Vaasa looking for a job? Finding the right job could be a bit tricky, so we created a short guide to help you get started. The guide contains hints about job seeking and useful links to organizations and Finnish authorities.

  • Miten vastata kansainvälisten osaajien puolisoiden työllistymiseen ja asettautumiseen liittyviin haasteisiin? Tutustu 3.5.2022 aihetta käsitelleen webinaarin esityksiin.

  • Mistä löydämme tulevaisuuden työntekijät? Mitkä ovat askeleet kansainvälisessä rekrytoinnissa? Torstaina 29.4.2021 TCE –hanke järjesti kansainvälistä rekrytointia käsittelevän webinaarin työnantajille.

  • Pohjanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston koordinoima Talent Coastline ja TCE -hanke järjestivät 29.9.2021 työnantajia ja kansainvälisiä osaajia yhdistävän virtuaalisen verkostoitumistapahtuman. Täältä löydät hankkeemme tapahtumaan tuottamaa sisältöä.

Yhteystiedot