Ohita valikko
business

Webinaari kansainvälisestä rekrytoinnista

Mistä löydämme tulevaisuuden työntekijät? Mitkä ovat askeleet kansainvälisessä rekrytoinnissa? Torstaina 29.4.2021 TCE –hanke järjesti kansainvälistä rekrytointia käsittelevän webinaarin työnantajille.

Adam Smale, Vaasan yliopiston Johtamisen yksikön professori ja dekaani johdatteli yleisöä kansainvälisen rekrytoinnin maailmaan luennollaan ”The World of Global Recruitment – Cities and Regions as Hubs for Global Talent”.

Kotouttamis- ja nuorten palveluiden päällikkö, Emine Ehrström, esitteli työelämän osaamistarpeita Pohjanmaan ELY-keskuksen toiminta-alueella pohjautuen hiljattain tehtyyn kartoitukseen. Kartoituksen raportti kokonaisuudessaan löytyy täältä.

Heidi Popova, Kokka kohti Suomea –hankkeen hankekoordinaattori kertoi juuri julkaistusta käsikirjasta ”Kansainvälisen rekrytoinnin opas”. Käsikirja löytyy sähköisenä täältä.

Lawrence ja Chelsea Raisoft Oy’stä kertoivat kokemuksistaan kansainvälisinä työntekijöinä Suomessa.

Anna Korsbäck ja Marko Laukas TE-palveluista kertoivat lyhyesti EURES-verkoston toiminnasta sekä TE-palveluiden tarjoamista palveluista työnantajille, jotka aikovat rekrytoida työntekijöistä ulkomailta. TE-palveluiden kotisivuilta löydät enemmän tietoa kansainvälisestä rekrytoinnista.

Kiitos kaikille palautekyselyymme osallistuneille. Tässä muutamia kommentteja kyselystä:

”Kv-rekrytointi koskee meitä kaikkia. Veto- ja pitovoimiin vaikuttaa moni asia – ei vain työpaikka vaan myös muut asiat. Ja työpaikkakaan ei riitä vain siksi, että se on ”suomalainen iso firma”, vaan työpaikalla täytyy olla oikeasti myös mahdollisuus etenemiseen.”

”Kansainvälinen rekrytoinnin opas oli hyvä. Selkeän näköinen ja konkreettisia asioita!”

”Hyvin suunniteltu paketti. Onnittelut Talent Coastline Employment -hankkeelle hienosta webinaarista. Jatkakaa samaan malliin.”