Ohita valikko

Tietoa koronaviruksesta

business

Webinaari kansainvälisestä rekrytoinnista 29.04.2021

Mistä löydämme tulevaisuuden työntekijät? Mitkä ovat askeleet kansainvälisessä rekrytoinnissa? Mitä työnantajan on hyvä huomioida? Torstaina 29.04.2021 Talent Coastline Employment –hanke järjesti kansainvälistä rekrytointia käsittelevän webinaarin työnantajille. Tältä sivulta löydät webinaarin materiaalit ja osallistujien palautetta.

Adam Smale, Vaasan yliopiston Johtamisen yksikön professori ja dekaani johdatteli yleisöä kansainvälisen rekrytoinnin maailmaan luennollaan ”The World of International Recruitment – Cities and Regions as Hubs for Global Talent”.

Nauhoitetun luennon voit katsoa täältä.

Kotouttamis- ja nuorten palveluiden päällikkö, Emine Ehrström, esitteli työelämän osaamistarpeita Pohjanmaan ELY-keskuksen toiminta-alueella pohjautuen hiljattain tehtyyn kartoitukseen.

Kartoituksen raportin löydät täältä.

Heidi Popova, Kokka kohti Suomea –hankkeen hankekoordinaattori kertoi juuri julkaistusta kasi kirjasta ”Kansainvälisen rekrytoinni opas”. Käsikirja löytyy sähköisenä täältä.

Lawrence ja Chelsea Raisoft Oy:stä kertovat kokemuksistaan kansainvälisinä työntekijöinä Suomessa.

Anna Korsbäck ja Marko Laukas TE-palveluista kertoivat lyhyesti EURES-verkoston toiminnasta sekä TE-palveluiden tarjoamista palveluista työnantajille, jotka aikovat rekrytoida työntekijöistä ulkomailta. TE-palveluiden kotisivuilta löydät enemmän tietoa kansainvälisestä rekrytoinnista

Luentomateriaalit ja pääpuheenvuoron tallenne löytyvät myös  OneDrivesta.

 

Kiitos kaikille jotka ovat osallistuneet palautekyselyymme. Tässä muutamia kommentteja kyselystä:

”Kv-rekrytointi koskee meitä kaikkia. Veto- ja pitovoimiin vaikuttaa moni asia – ei vain työpaikka vaan myös muut asiat. Ja työpaikkakaan ei riitä vain siksi, että se on ”suomalainen iso firma”, vaan työpaikalla täytyy olla oikeasti myös mahdollisuus etenemiseen.”

”Kansainvälinen rekrytoinnin opas oli hyvä. Selkeän näköinen ja konkreettisia asioita!”

”Hyvin suunniteltu paketti. Onnittelut Talent Coastline Employment -hankkeelle hienosta webinaarista. Jatkakaa samaan malliin.”

  • Hankkeen tavoitteena on kehittää palveluita, jotka edistävät kansainvälisen, osaavan työvoiman työllistymistä ja asettautumista Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla.