Olet täällä

Tietoa kaupungista

Tietoja koulusta

Tervetuloa Suvilahden kouluun!

Suvilahden koulu sijaitsee meren tuntumassa luonnon keskellä. Nykyiset tilat tarjoavat suotuisan ympäristön opiskelulle. Koulussa opiskelee noin 250 oppilasta.  Koulurakennuksessa toimii koulun lisäksi Suvilahden sivukirjasto.

Suvilahden koulu painottaa laadukkaan perusopetuksen lisäksi toiminnallisia opetusmenetelmiä sekä liikuntaa, yhteisöllisyyttä ja sosiaalisten taitojen vahvimista sekä juhlaperinnettä Suomi 100 – hengessä. Lisäksi kannustamme oppilaita hyvään käytökseen.

Laajamittainen kaksikielinen opetus (englanninkielinen opetus) kuuluu Suvilahden koulun erityispiirteisiin. Kaksikielisen opetuksen 1E-luokalla englannin kielen osuus opetuksesta on noin 80 % ja se laskee asteittain 40%:iin 6. luokan loppuun mennessä. Pienimuotoista englanninkielistä opetusta tarjotaan jo ensimmäiseltä vuosiluokalta lähtien koulun kaikille suomenkielisten luokkien oppilaille. Yleisopetuksen 1A-luokan oppilailla on englantia noin yksi tunti viikossa leikin, laulun ja askartelun merkeissä.

Alkuopetuksen oppilaiden koulunkäyntiä helpottaa koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Suvituuli on avoinna aamulla klo 8.00-9.00 ja iltapäivällä klo 12.00-16.00. Tilat sijaitsevat koulun kiinteistössä.

Suvilahden koululla toimii aktiivinen vanhempainyhdistys SuLaVa, joka on perustettu vuonna 2008. Toiminnan tavoitteena on jatkaa yhteistyötä koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa, sekä tukea kotia ja koulua oppilaiden kasvatuksessa. Kaikki vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan SuLaVan toimintaan!

Tästä linkistä löydät lisätietoa kaksikielisestä opetuksesta. (pdf) 

Tästä linkistä löydät lisätietoa koulusta englanniksi.