Olet täällä

Tietoa kaupungista

Työkokeilu

Työkokeilupaikat työttömille työnhakijoille

Työtön työnhakija voi olla työkokeilussa kaupungin eri tulosalueilla ja liikelaitoksissa. Kaupungin työpaikalla tapahtuvan työkokeilun tavoitteena on ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttäminen tai työmarkkinoille paluun tukeminen. Työkokeilussa voit tutustua eri aloihin käytännössä ja selvittää, kiinnostaako kyseinen ala tai ammatti sinua tai mitä osaamista tarvitset työllistyäksesi.

Vaasan kaupunki järjestää työkokeilua kaupungin useilla eri toimialoilla. esim. kotihoidossa, vihertoimessa, keskushallinnossa

Miten Vaasan kaupungin työkokeiluun pääsee?

Tarkista ensin TE-toimistosta oletko oikeutettu työkokeiluun.

Jos kiinnostuit työkokeilusta Vaasan kaupungilla, voit olla suoraan yhteydessä.

Kaupunki ilmoittaa myös avoimet työkokeilupaikat Vaasan työ- ja elinkeinotoimistoon, jota kautta voi tiedustella kaupungin työkokeilupaikoista.

Kesto

Työkokeilun kesto sovitaan tilanteesi ja työkokeilun tavoitteiden mukaan:

• enintään 12 kk, joista enintään 6 kk samassa tehtävässä
• työkokeilun pituus on tavallisesti 1 – 6 kuukautta
• 1-5 päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä

Toimeentulo

Työkokeilu ei ole palkallista, mutta saat työkokeilun ajalta työttömyysetuuden ja sen lisäksi yleensä kulukorvausta 9 € / työkokeilupäivä. Kulukorvauksen osalta poikkeus alle 25-vuotiaiden osalta, joilla ei ole ammatillista tutkintoa eivät saa kulukorvausta. Ennen työkokeilun alkamista tehdään työkokeilusopimus yhdessä TE-toimiston kanssa. Työkokeiluun osallistuva voi keskeyttää työkokeilun, jos hän työllistyy kaupungille, avoimille markkinoille tai saa opiskelupaikan.

Lisätiedot